Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fundo das Figueiras

Het dorpje Fundo das Figueiras is te vinden in het oostelijke deel van het eiland Boa Vista. Het dorp was één van de laatste dorpen op het eiland waar een verharde weg naartoe werd aangelegd.

Doordat het dorp tegenwoordig te bereiken is via een goede weg weten steeds meer toeristen zich een weg te vinden naar het dorp. Dit is goed te merken in Fundo das Figueiras, aangezien de toeristische shops er als paddenstoelen uit de grond schieten. Op één of andere manier zijn de inwoners van het dorp niet heel erg creatief met de benaming van hun winkels omdat ze allemaal “no stress” heten of een variatie hierop. Variaties die we tegen zijn gekomen zijn; “100% no stress”, “200% no stress” en “no stress 100% happyness”. De meeste winkels verkopen overigens geen Kaapverdische producten, maar spullen die uit West-Afrika zijn geïmporteerd.

Een van de redenen dat Fundo das Figueiras tot de populairste dorpjes van Kaapverdië behoort is het feit dat de caretta caretta schildpadden hun eieren leggen op de stranden die net buiten het dorp te vinden zijn. Het Porto Ferreira beach dat te vinden is ten oosten van het dorp wordt tijdens het broedseizoen van deze schildpadden een beschermd strand. Het gehele strand staat dan dag en nacht onder toezicht. Dit omdat de schildpadden door veel inwoners van het eiland gezien worden als een lekkernij. De schildpadden zelf worden gebruikt voor het vlees en de kleintjes worden mee naar huis genomen om eerst op te kweken en daarna te consumeren.

In Fundo das Figueiras zijn naast de vele toeristische winkels ook een klein restaurantje te vinden en een kerk, de São João Baptista. Dit is een vrij simpele kerk, maar het is voor Kaapverdische begrippen een redelijk grote. Zeker als je beseft dat er in het dorp nog geen 250 mensen wonen.

Hier ligt Fundo das Figueiras

Weersverwachting Fundo das Figueiras

vandaag
23° / 22°
morgen
23° / 23°
20 mei
23° / 23°
21 mei
24° / 23°
22 mei
24° / 22°
Meer weer van Fundo das Figueiras op klimaatinfo.nl

Meer informatie