Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sal

Mooiste dorpjes van Sal

Het Kaapverdische eiland Sal is al jaren de populairste toeristische bestemming van de hele Kaapverdische archipel. Dit begon met een Belg die in de jaren zeventig van de vorige eeuw een resort op het eiland bouwde, dat pas veel later door het grote publiek werd ontdekt. Tegenwoordig is Kaapverdië een van de drukstbezochte winterzonbestemmingen voor Nederlanders en is zelfs de zomerperiode een steeds populairder wordende vakantieperiode. Op het eiland Sal zijn eigenlijk geen grote plaatsen en steden te vinden. De hoofdplaats van het eiland Espargos, heeft iets meer dan zesduizend inwoners, wat ongeveer net zo veel is als de toeristische plaats Santa Maria. Verdeeld over het eiland zijn er op verschillende delen kleine dorpjes te vinden. Het merendeel van deze dorpjes hebben minder dan duizend inwoners. Het hele inwonersaantal van het eiland komt net boven de vijfentwintigduizend uit.

De dorpjes die op Sal te vinden zijn, hebben niets te maken met de authentieke dorpen, met stadsmuren, kastelen en andere bezienswaardigheden zoals we ze op andere plaatsen in de wereld kennen. De dorpen op Sal hebben wel een bijzondere authenticiteit waardoor het een geheel eigen sfeer heeft. Zo zijn het merendeel van de huizen in Palmeira en felle kleuren geschilderd en zijn de straten van Santa Maria een groot deel van het jaar gevuld met toeristen.

Palmeira

Sal

Palmeira is een klein stadje in het westelijke deel van het Kaapverdische eiland Sal. Het dorpje is te vinden op ongeveer vier kilometer van de hoofdstad Espargos en ligt iets ten zuiden van de populaire toeristische trekpleister de “Blauwe Grot”.

Santa Maria

Sal

Het dorpje Santa Maria is te vinden in het meest zuidelijk gelegen deel van het Kaapverdische eiland Sal. Het dorp is de meest toeristische plaats van heel Kaapverdië, dit heeft alles te maken met het acht kilometer lange zandstrand en de nabijheid van de luchthaven.