Provence-Alpes-Côte d’Azur

Frankrijk

De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur ligt in het zuidoosten van Frankrijk. In het zuiden grenst de regio aan de Middellandse zee en in het oosten aan Italië en Monaco. De hoofdstad van de regio in Marseille waar zich de belangrijkste haven van het land bevindt. Een andere grote stad in deze regio is Nice, één van de grootste trekpleisters aan de Franse riviéra. De steden Gap, Avignon, Digne en Toulon zijn andere grote steden in deze regio. Naast grote steden zijn er in de Provence-Alpes-Côte d’Azur tal van mooie dorpjes te vinden. Het prachtige landschap van deze regio heeft er voor gezorgd dat er eeuwen geleden op verschillende plaatsen unieke dorpjes zijn ontstaan. Veel van deze dorpjes zijn door de eeuwen heen maar weinig veranderd en zo kan je hier nog het oude Franse leven zien en beleven. Het bekendste deel van deze regio is de Côte d’Azur met plaatsen als Cannes, Saint-Tropez en Antibes. De departementen Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse vallen binnen deze regio.

Bagnols-en-Forêt

Bagnols-en-Forêt is een klein dorp in het zuidoosten van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Var. Het dorp ligt op ongeveer 300 meter hoogte aan de voet van de Esteral niet ver van de Middellandse zee vandaan.

Bagnols-en-Forêt is in de zomermaanden een geliefde plaats voor toeristen. De meeste toeristen komen hier naartoe om van de prachtige natuur rond het dorp te genieten. In het dorp zelf vindt je enkel restaurants waar je na een vermoeiende wandeling door de natuur even uit kan blazen en één van de lokale specialiteiten kan proeven. In de zomermaanden worden er in het dorp met regelmaat rondleidingen door het dorp gegeven. Tijdens deze rondleiding krijg je een idee over hoe het dorp hier in de elfde eeuw ontstaan is en loopt je langs de oudste huizen van het dorp uit de vijftiende eeuw. Je brengt tevens een bezoek aan de achttiende eeuwse kerk met zijn vier kapellen.

» meer over Bagnols-en-Forêt

Roussillon

Het dorp Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het departement Vaucluse. Roussillon behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk en staat hierom ook op de Les Plus Beaux Villages de France.

Roussillon ligt in het Parc Naturel régional du Luberon in de noordelijke vallei van de bergketen Luberon. Het dorp is omringt door prachtige natuur en vanuit het dorp heb je hier een prachtig uitzicht op. De stad is beroemd door zijn oker. Je vindt hier de grootste oker reserves ter wereld en dit zal zo blijven aangezien het tegenwoordig verboden is om hier oker te delven. De oker uit Roussillon werd vroeger voornamelijk gebruikt voor het verven van textiel. In één van de oude okerfabrieken is tegenwoordig een museum gevestigd dat is gewijd aan de okerwinning in Roussillon en de omliggende dorpen.

» meer over Roussillon