Piemonte

Italië

De regio Piemonte ligt in het noordwestelijke deel van Italië en grenst in het noorden aan Zwitserland en in het westen aan Frankrijk. De hoofdstad van de regio is de stad Turijn. De regio staat bekend om zijn prachtige barokke gebouwen die er in heel de regio te vinden zijn. De populairste toeristische trekpleister van de regio is het Lago Maggiore. Aan dit meer zijn enkele van de mooiste dorpjes van Italië te vinden. Zelfs in dit meer is op het eiland Isola dei Pescatori is een prachtig dorp te vinden. De regio staat verder bekend om zijn rijstvelden die tussen de plaatsen Novara en Vercelli te vinden zijn. Het landschap van Piemonte is grofweg in drie delen te verdelen. Als eerste in het noorden het Alpengebied met enkele bergtoppen die boven de vierduizend meter uitkomen. In het zuidoostelijke deel ligt een heuvelachtig gebied. Hiertussen ligt de Po-vlakte waar de grotere steden van de regio te vinden zijn. In het zuidelijke deel van de regio ligt de stad Alba die bekend is om zijn witte truffels. In Piemonte worden enkele van de lekkerste rode wijnen ter wereld geproduceerd. Denk hierbij aan de Barolo en de Barbaresco.

Baveno

Aan de westelijke oever van het Lago Maggiore ligt het dorpje Baveno. Het dorp ligt tussen het chique Sestra en de stad Verbania in. Sinds het begin van de negentiende eeuw is Baveno een populaire toeristische bestemming.
» meer over Baveno

Cannobio

Cannobio is een prachtig oud dorpje aan de westelijke oever van het Lago Maggiore in de Italiaanse regio Piemonte. Het dorpje bestond al ten tijde van de Romeinse overheersing in de streek. Resten van een oud Romeins Palazzo herinneren hier aan.
» meer over Cannobio

Colloro

Colloro is een kleine dorpje uitkijkend over de vallei Ossola niet ver bij het Lago Maggiore vandaan. Het dorpje ligt op de rand van het Nationaal park Val Grande. Dit park behoort de mooiste en uitgestrekste gebieden van Italië.
» meer over Colloro

Feriolo

In de regio Piemonte aan de westelijke over van het Lago Maggiore ligt het pittoreske dorpje Feriolo. Het dorp ligt aan de baai van Verbania die ook wel bekend staat als de Golf van Borromeo op een steenworp afstand van het dorpje Baveno.
» meer over Feriolo

Isola dei Pescatori

Isola dei Pescatori is één van de drie eilanden die behoren tot de Borromeïsche eilanden. Het is tevens de naam van het dorpje dat op dit eiland te vinden is. Isola dei Pescatori is het enige eiland in het Lago Maggiore dat permanent bewoond wordt.
» meer over Isola dei Pescatori

Stresa

Stresa is een prachtig dorpje aan het Lago Maggiore. Het dorp kenmerkt zich door de vele prachtige vijfsterren hotels die er aan de boulevard van Stresa te vinden zijn. Vanuit Stresa heb je een prachtig uitzicht op de Borromeïsche eilanden.
» meer over Stresa