Gelderland

Nederland

De provincie Gelderland ligt in het centraal oostelijke deel van Nederland en grenst in het oosten aan Duitsland. De hoofdstad van deze provincie is de stad Arnhem, de grootste stad van de provincie is Nijmegen. In Gelderland liggen enkele van de bekendste streken in Nederland. De Achterhoek, de Veluwe en de Betuwe zijn hier goede voorbeelden van. Naast een aantal prachtige grote steden en mooie natuurgebieden liggen er ook een aantal van de mooiste dorpjes van Nederland in deze provincie. De Rijn, de Waal en de IJssel stromen door de provincie heen de grens met Noord-Brabant wordt gevormd door de Maas. In de Veluwe bevindt zich het hoogste punt van deze provincie de heuvel Signaal Imbosch.

Bronkhorst

Is het een dorp of is het een stadje? Officieel is Bronkhorst het kleinste stadje van Nederland want het heeft stadsrechten maar wat betreft grote en uitstraling is dit Gelderse plaatsje met maar een handjevol huizen echt een dorp.
» meer over Bronkhorst

Buren

Buren is een historische stad in de streek Neder-Betuwe in de provincie Gelderland. De stad heeft van oudsher nauwe banden met de Nederlandse Koninklijke familie. Buren heeft een beschermd stadsgezicht.
» meer over Buren