Overijssel

Nederland

Overijssel is één van de twaalf provinciën van Nederland. In het oosten grenst de provincie aan Duitsland, in het zuidwesten aan Gelderland, in het westen aan Flevoland en in het noorden aan Drenthe en Friesland. Geografisch gezien kan de provincie in drie stukken ingedeeld worden, de Kop van Overijssel, Salland en Twente. De hoofdstad van deze provincie is Zwolle andere grote steden in Overijssel zijn Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo en Kampen. Naast de grote en grotere steden zijn er in Overijssel ook tal van schitterende dorpjes te vinden. Het bekendste dorp in Overijssel is zonder twijfel Giethoorn dat beter bekend staat als het Venetië van het noorden. Veel van de dorpen en stadjes die in Overijssel te vinden zijn hebben door de jaren heen hun eigen karakteristieke karakter en sfeer weten te behouden waardoor ieder dorp er uniek en bijzonder aanvoelt.

Dalfsen

Dalfsen is een dorp en een gemeente in het centraal noordelijke deel van de provincie Overijssel. Het dorp Dalfsen is het grootste dorp in deze gemeente die verder gevormd wordt door de dorpen Nieuwleusen, Oudleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Ankum.
» meer over Dalfsen

Giethoorn

Giethoorn is een beroemd dorp in de kop van Overijssel. het dorp maakt tegenwoordig deel uit van de gemeente Steenwijkerland maar is voorheen lang een zelfstandige gemeente geweest. het dorp staat bekend als het “Hollandse Venetië”.
» meer over Giethoorn

Ommen

Toegegeven Ommen is geen dorp maar een stad. De hoeveelheid inwoners van de stad is echter zo laag dat Ommen een plekje verdient op mooistedorpjes.nl. Dit hoofdzakelijk door de prachtige natuur in de directe omgeving van het dorp.
» meer over Ommen

Vilsteren

Vilsteren is een klein dorpje in het noordelijke deel van de provincie Overijssel. Het dorp ligt in de gemeente Ommen in een erg bosrijk gebied. Mede hierdoor is Vilsteren voor veel Nederlanders een geliefde vakantiebestemming.
» meer over Vilsteren

Windesheim

Iedereen kent natuurlijk Windesheim van die hogeschool maar heel ergens anders in Overijssel is ook een dorpje met deze naam. Langs de doorgaande weg op de dijk tussen Deventer en Zwolle zie je het bord staan. Windesheim hoort bij de gemeente Zwolle maar is echt een apart dorpje dat je vanaf de weg ziet liggen.
» meer over Windesheim