Utrecht

Nederland

De provincie Utrecht is al eeuwenlang een van de belangrijkste provincies van ons land. Al in vroege eeuwen floreerde hier de handel en de nijverheid. Iets wat niet alleen de steden, maar ook de ambachtslieden en boeren uit de streek ten goeden kwam. Utrecht is al sinds jaar en dag ook een rijke provincie en dat is aan de dorpjes hier dan ook goed te zien. Trekt men de polders in dan vindt men in dit zo typische Nederlandse landschap prachtige dorpskernen met daarom heen prachtige oude boerderijen. Enorme hoeven nog steeds getuigen van een rijk boeren verleden. De dorpjes zelf kennen in dit vaak waterrijke gebied leuke bruggetjes, velen goed gerestaureerd en onderhouden. De straatjes zijn nauw en vaak nog bestraat met kleine steentjes. Aan weerszijde staan de mooie oude huizen met prachtige gevels. Op rustige autovrije zondagen kan het dan net zijn alsof de tijd hier is stil blijven staan en paard en wagen ieder moment door de straat kan komen.

Hekendorp

Hekendorp is een klein dorpje in het westelijke deel van de provincie Utrecht in de gemeente Oudewater. Hekendorp ligt aan de Hollandse IJssel en de Dubbele Wierecke, het is een typisch veertiende-eeuws dijkdorpje.
» meer over Hekendorp

Loenen aan de Vecht

In het noordwesten van de provincie Utrecht tegen de grens met de provincie Noord-Holland ligt het prachtige dorpje Loenen aan de Vecht. Het dorp ligt in de gemeente Stichtse Vecht omgeven door verschillende plassen en rivieren.
» meer over Loenen aan de Vecht

Montfoort

Montfoort is een klein oud stadje in het Groene Hart van Nederland. Montfoort ligt in de gelijknamige gemeente in de provincie Utrecht. Het stadje had vroeger imposante stadsmuren hiervan is slechts een deel bewaard gebleven.
» meer over Montfoort

Oudewater

Oudewater is een prachtig klein stadje in het Groene Hart van de provincie Utrecht. Het stadje ligt aan de lange Lindschoten wat deel uitmaakt van de Hollandse IJssel. Oudewater ligt in de gelijknamige gemeente waarvan het de grootste plaats is.
» meer over Oudewater