Costa Brava

Spanje

De Costa Brava is het kustgebied van Spanje dat loopt vanaf de Franse grens tot aan de populaire badplaats Blanes. Aan de Costa Brava vindt je een mix van prachtige authentieke kleine dorpjes en de meer toeristische plaatsen die voornamelijk aan de  kust te vinden zijn. Plaatsen als Tossa del Mar en Platja d’Aoro zijn typische voorbeelden van drukke toeristische vakantiebestemmingen. In deze plaatsen zal je maar weinig zien van de authentieke Catalaanse cultuur die aan die in de meer inlandse gelegen dorpen aan de Costa Brava nog steeds goed merkbaar is. Gelukkig ligt het binnenland van de Costa Brava bezaait met prachtige kleine dorpjes. In deze dorpjes is vaak wel een typisch Spaans restaurantje te vinden waar je van de lokale Spaanse heerlijkheden kan genieten. De menukaart in de meeste restaurants aan de Costa Brava wordt gedomineerd door vis maar dat is natuurlijk niet meer dan logisch.

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is één van de drie kustplaatsen die bij de gemeente Palafrugell behoort om verwarring te voorkomen met het zuidelijker gelegen Calella spreekt hier over Calella de Palafrugell.
» meer over Calella de Palafrugell

Pals

Pals is een klein dorpje in de provincie Gerona in de autonome regio Catalonië. Het dorpje is net als veel andere plaatsen in de omgeving bovenop een heuvel gebouwd. Hierdoor zie je van afstand al de schoonheid van dit dorp.
» meer over Pals

Peratallada

Peratallada is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse dorpen in heel Spanje. Het dorp is ontstaan in de tiende eeuw na Christus nadat er hier een kasteel gebouwd. Het dorp is geheel gebouwd op rotsen.
» meer over Peratallada

Púbol

Púbol is een prachtig klein dorpje aan de Costa Brava. Het dorp dank zijn naamsbekendheid voornamelijk aan het feit dat Salvador Dalí in dit dorp voor zijn muze Gala een kasteel heeft gekocht.
» meer over Púbol

Romanyá de la Selva

Romanyá de la Selva is een klein gehucht dat tot de gemeente Santa Cristina d’Aro behoort. Het gehucht dankt zijn bekendheid aan de Catalaanse schrijfster Mercé Rodoreda die tot aan haar dood in dit dorp heeft gewoond.
» meer over Romanyá de la Selva

Tamariu

Tamariu is één van de drie kustplaatsen die bij de gemeente Palafrugell behoort. Tamariu is de kleinste en meest idyllische van de drie. Platja de Tamariu bestaat uit een mooi zandstrand met ervoor een kleine boulevard.
» meer over Tamariu