Mallorca

Spanje

Mallorca of Mallorca is het grootste eiland behorend tot de Spaans eilandengroep de Balearen. Er wonen in totaal iets minder dan één miljoen mensen op het eiland waarvan verreweg de meeste in de hoofdstad Palma de Mallorca wonen. Naast deze prachtige stad zijn er zijn er op het eiland meerdere prachtige kleine pittoreske dorpjes te vinden. veel van deze dorpjes hebben ondanks het massatoerisme dat er op Mallorca te vinden is hun eigen identiteit weten te behouden. In de meeste van deze dorpjes zijn er gezellige pleintjes te vinden waar je heerlijk van de Spaanse zon kan genieten.

Alcúdia

Alcúdia is een plaats en een gemeente in het noordwestelijke deel van Mallorca. Alcúdia is het oudste stadje van Mallorca. Een deel van de oude stadsmuren zijn nog steeds in tact.
» meer over Alcúdia

Artà

Artà is een kleine plaats in het noordoosten van Mallorca in de gelijknamige gemeente. Artà staat bekend om zijn twee prachtige kerken die via steile weggetjes en trappen te bereiken zijn.
» meer over Artà

Banyalbufar

Banyalbufar is een klein dorpje in de heuvels van het Spaanse eiland Mallorca. Je komt het dorpje tegen als je van Andratx naar Sóller rijdt. Zet je auto of fiets hier even aan de kant en geniet van het prachtige uitzicht wat Banyalbufar te bieden heeft.
» meer over Banyalbufar

Capdepera

Capdepera is een kleine gemeente en een dorp in het noordoostelijke deel van Mallorca. Het dorp staat voornamelijk bekend om de Burcht van Capdepera.
» meer over Capdepera

Deía

Deía is een klein kustdorp in de heuvels van Serra de Tramuntana op het Spaanse eiland Mallorca. De hoger gelegen delen van het dorp kijken uit over de Middellandse Zee. Een aantal bekende wereldsterren hebben tweede huis in het dorpje Deía.
» meer over Deía

Fornalutx

Fornalutx ligt in de heuvels boven de stad Söller op het Spaanse eiland Mallorca. Het noemt zichzelf het mooiste dorpje van Spanje. Er zijn waarschijnlijk mooiere te vinden in Spanje maar deze zullen op één hand te tellen zijn.
» meer over Fornalutx

Port d’Andratx

Port d’Andratx is een kleine dorpje in de gemeente Andratx in het zuidwestelijke deel van Mallorca. Port d’Andratx staat bekend als één van de mondaine kustplaatsen op Mallorca.
» meer over Port d’Andratx

Porto Cristo

Porto Cristo is een klein kustplaatsje in het oostelijke deel van Mallorca. Het plaatsje behoort tot de gemeente Manacor. Porto Cristo staat bekend om zijn grotten.
» meer over Porto Cristo

Sant Elm

Sant Elm is een klein toeristisch dorpje in het zuidwestelijke deel van Mallorca. Het dorp ligt in de gemeente Andratx aan de kust. Vanaf Sant Elm heb je een prachtig uitzicht op het eiland Dragonera.
» meer over Sant Elm

Sineu

Sineu is een dorp en een gemeente in het centrale deel van Mallorca. Het dorpje staat bekend om zijn historische binnenstad en om de markt die er iedere woensdag gehouden wordt.
» meer over Sineu

Valldemossa

Valldemossa is een schitterend klein dorp op het Spaanse eiland Mallorca. Het dorp is de laatste jaren uitgeroeid tot één van de mooiste bezienswaardigheden van Mallorca. Het dorp dankt zijn bekendheid aan de componist Chopin.
» meer over Valldemossa