Verenigde Staten

In een land zo groot als de Verenigde Staten zijn vele duizenden prachtige dorpen en pittoreske plaatsen te vinden. Door de uitgestrektheid van het land en de grote klimatologische verschillen die er in het land voorkomen hebben veel van de dorpen een eigen karakter en uiterlijk. Veel Nederlanders die aan een dorp in Amerika denken die zien gelijk een “Wild West” dorp zich met saloons, een sheriff en stoffige paden. Deze dorpen kom je behalve in themaparken en een enkel spookstadje niet meer tegen in het land maar wel veel schitterende kleine pittoreske dorpjes met houten huizen, kleine kerken en een stadhuis. Met name de prachtige natuur rond veel van de dorpen maakt een bezoek aan deze dorpen de moeite waard. Beroemde dorpen zijn te vinden aan de “route 66” of één van de andere snelwegen die het land doorkruizen.

De laatste jaren is het een trend in de Verenigde Staten dat kleine dorpjes in zijn geheel te koop gezet worden. Het gaat in bijna alle gevallen om dorpen waar een enorme leegloop heeft plaatsgevonden en de laatste bewoners het ook voor gezien houden. Wat je eraan weet niet niemand maar je kunt op verjaardagen wel vertellen dat je de eigenaar bent van een dorp.

Florida

De staat Florida is te vinden in het uiterste zuidoosten van de Verenigde Staten. De staat kent een roerige geschiedenis. Florida werd in het begin van de zestiende eeuw ontdekt door Juan Ponce de León.

» dorpen in Florida