Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Triesenberg

Triesenberg is een dorp en een gemeente in het centrale deel van Liechtenstein. Het dorp is te vinden in de hoogstgelegen gemeente van Liechtenstein, maar ligt zelf op ongeveer negenhonderd meter hoogte. Triesenberg maakt deel uit van de regio Oberland.

Het dorp is ontstaan in de dertiende eeuw, toen de Walsers – een volk dat in de Alpen leefden – naar deze plaats emigreerden. Omdat er nooit tekenen van eerdere bewoning is gevonden, wordt er van uit gegaan dat ze de eerste bewoners van dit deel van Liechtenstein waren. Wel zijn er enkele prehistorische en Romeinse gedaan, maar te weinig voor permanente bewoning. De Walsers vestigden zich in eerste instantie in de hoger gelegen delen van de huidige gemeente, voordat ze afzakten naar de dalen. In het Walsermuseum in het centrum van Triesenberg, kun je nu nog alles te weten komen over dit volk en de gemeenschap die zich hier vormde. Bij een bezoek aan het museum, hoort ook een bezoek aan een vierhonderd jaar oud Walserhuis.

Het mooiste bouwwerk in Triesenberg is de Parochiekerk van Prins Josef Wenzel uit de achttiende eeuw. De kerk heeft een enkel schip, vierkante toen en een uivormige koepel. Naast de kerk staat het stadhuis (Rathaus) van Triesenberg. Dit was oorspronkelijk de pastorie van de kerk, maar werd later omgebouwd tot het stadhuis.

Triesenberg heeft een klein compact centrum met een hotel, wat kleine winkels en een museum. De omgeving van Triesenberg wordt gedomineerd door groene glooiende weides en bossen, waar je prachtig kunt wandelen. Triesenberg ligt op enkele kilometers van de hoofdstad Vaduz, de weg naar boven vanaf Vaduz neemt je mee langs het beroemde Kasteel Liechtenstein.

Hier ligt Triesenberg

Weersverwachting Triesenberg

vandaag
25° / 16°
morgen
19° / 12°
5 okt
18° / 10°
6 okt
20° / 11°
7 okt
21° / 12°
Meer weer van Triesenberg op klimaatinfo.nl

Meer informatie