Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kahler

Kahler (Koler in het Luxemburgs) is een dorp in het kanton Garnich. Het dorp heeft minder dan tweehonderd inwoners en bestaat uit niet meer dan één langgerekte straat. Toch zijn er in deze straat genoeg bezienswaardigheden te vinden.

Alain Welter – inwoner van Koler – wilde in 2017 als afstudeerproject van zijn studie het dorp meer betekenis geven en startte het project: ”Make Koler Kooler”. Hij heeft het dorp gevormd tot een constant groeiend urban- art museum door kleurrijke street-art aan te brengen aan huizen, schuren en bruggen. Ondertussen hebben een groot deel van de huizen en schuren in het dorp een mak-over gekregen en is het dorp een toeristische attractie geworden. Tijdens een korte wandeling door het dorp zul je de kunstwerken vanzelf tegenkomen. Dankzij Alain Welter is street-art in Luxemburg populairder dan ooit en zijn in steden als Luxemburg en Ettelbruck steeds ook al verschillende murials te vinden.

 

Dankzij het project “Make Koler Kooler” is het toerisme in het dorp verveelvoudigd. Wie nu Kahler bezoekt, zal waarschijnlijk enkele andere toeristen tegen het lijf lopen die de verschillende kunstwerken aan het bewonderen zijn. Toch is het dorp nog steeds een van de beter bewaarde geheimen van Luxemburg en bezoeken slechts een hondje vol toeristen het dorp. Dit komt mede door het ontbreken van voorzieningen in het dorp. Restaurants en terrassen kom je er niet tegen, wel is er sinds enkele jaren een kleine B&B te vinden.

Bijzonder is wel dat het dorp een kleine bioscoop heeft. Natuurlijk is er bij de ingang van de bioscoop een kunstwerk te vinden met enkele van de bekendste acteurs uit Hollywood.

Hier ligt Kahler

Weersverwachting Kahler

vandaag
28° / 16°
morgen
30° / 17°
21 jul
21° / 17°
22 jul
20° / 13°
23 jul
22° / 15°
Meer weer van Kahler op klimaatinfo.nl

Meer informatie