Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Macedonië

Mooiste dorpjes van Macedonië

Macedonië ligt centraal op het Balkanschiereiland omringt door landen als Griekenland, Albanië, Kosovo, Servië en Bulgarije. In het land zijn slechts een paar echte grote steden te vinden, Skopje, Ohrid en Bitola behoren tot de bekendste hiervan. In het land zijn echter enkele duizenden kleine dorpjes te vinden. De meeste van deze dorpjes bestaan uit niet meer dan een huizen. De laatste decennia zijn een groot aantal van deze kleine dorpjes in zijn geheel of gedeeltelijk verlaten. Dit hoofdzakelijk omdat de bewoners naar de grote stad zijn getrokken om daar geld te verdienen. Een deel van de bevolking is echter in deze dorpen achtergebleven en leeft nog zoals ze dat vijftig jaar geleden ook deden. Een groot aantal van deze dorpen heeft geen stroom, geen stromend water en gas uit een fles. Dit primitieve leven zal de komende jaren steeds schaarser worden.

Trpejca

Macedonië

Trpejca is een klein dorpje aan het Meer van Ohrid in het zuidwestelijke deel van Europa. Trpejca is een van de mooiste dorpjes van Noord-Macedonië, lokaal staat het dorp bekend als de Saint-Tropez van Noord-Macedonië.

Vevčani

Macedonië

Vevčani is een dorpje in het westelijke deel van Macedonië aan de grens met Albanië. Het dorp ligt op ongeveer veertien kilometer van de populaire badplaats Struga. De gemeente Vevčani wordt compleet omringd door de gemeente Struga.