Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Malta

Mooiste dorpjes van Malta

Het eiland Malta is het grootste eiland van het land Malta. Malta telt een aantal toeristische weinig tot geheel niet interessant zijn wat betreft vormgeving, bouwwerken of straten. Sommige dorpen zijn niet meer dan een verzameling van appartementencomplexen, hotels, winkels en horeca. Wie deze plaatsen verlaat zal op Malta een aantal prachtige dorpen ontdekken die wél de moeite waard zijn. Authentieke Malteser dorpen waar de tijd soms eventjes stil lijkt te hebben staan. Een mix van bouwwerken in de voor Malta zo kenmerkende kalkzandsteen, waardoor er op sommige plekken een grote mate van uniformiteit lijkt te heersen.

Marsaxlokk

Malta

Het schilderachtige vissersdorp Marsaxlokk ligt in het zuidoosten van het eiland Malta, op ongeveer een half uurtje rijden van aaneengeschakelde toeristenplaatsen St. Julians en Sliema.

Mdina

Malta

De voormalige hoofdstad van Malta, Mdina ligt centraal op het eiland op een plateau, zo’n 255 meter boven de zeespiegel. Het geheel ommuurde dorp telt zo’n 400 inwoners en is zeker de moeite van het bezoeken waard door de lange geschiedenis en de sporen hiervan.

Naxxar

Malta

Het dorp Naxxar ligt redelijk centraal op het eiland Malta, waardoor het verkeer in Naxxar redelijk druk kan zijn. Centraal in Naxxar ligt de Naxxarkerk, die gewijd is aan de heilige maagd Maria.