Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Naxxar

Het dorp Naxxar ligt redelijk centraal op het eiland Malta, waardoor het verkeer in Naxxar redelijk druk kan zijn. Centraal in Naxxar ligt de Naxxarkerk, die gewijd is aan de heilige maagd Maria.

Jaarlijks wordt op 8 september een dorpsfeest (‘festa’) in Naxxar gevierd ter ere van Maria. De kerk zoals die nu in Naxxar staat is in de zeventiende eeuw in fases gebouwd en uiteindelijk op 11 december 1732 ingewijd door Bischop Alpheran de Bussan. De belangrijkste bezienswaardigheid van Naxxar is het Palazzo Parisio. Dit paleis is aan de straatkant een weinig opvallend bouwwerk. Des te meer bijzonder is het Palazzo Parisio echter aan de binnenkant, met als bonus de prachtig aangelegde tuin achter het paleis.

Als je eenmaal de toegangsdeur van Palazzo Parisio & Gardens gepaseerd bent kom je in een terecht in een sprookjesachtig interieur, waarbij je door middel van een plattegrond en audiogids kennis maakt met het uit de achttiende eeuw stammende paleis. De website van  Palazzo Parisio heeft het zelf over een miniatuurversie van het vermaarde Paleis van Versailles. Hoewel Palazzo Parisio zeker tot de mooiste bezienswaardigheden van Malta behoord, gaat deze betiteling te ver. Onze favoriet is de balzaal, waar groene tinten gecombineerd worden met prachtige gouden decoraties. De aanwezige spiegels en de op het plafond geschilderde wolkenlucht wekken de indruk dat de balzaal nog groter is dan hij in werkelijkheid is. Wij zouden alleen al voor dit paleis de trip naar Naxxar maken.

Hier ligt Naxxar

Weersverwachting Naxxar

vandaag
17° / 14°
morgen
16° / 14°
7 dec
17° / 12°
8 dec
17° / 12°
9 dec
16° / 14°
Meer weer van Naxxar op klimaatinfo.nl

Meer informatie