Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Budva

Budva is gelegen op een klein schiereiland in de middellandse zee. Het is een van de oudste nederzettingen van de Adriatische kust. Het oude stadsdeel wordt omringd door middeleeuwse muren, gebouwd in de 15e eeuw door kooplui uit Venetië.

De stadsmuur heeft twee toegangspoorten die voor voetgangers toegang geven tot de autovrije oude stadskern van Budva. De prachtige oude stadskern heeft kleine smalle straatjes, oude kerken, een oud klooster en een prachtige citadel. De huizen zijn rechthoekig met mooie oranje dakpandaken. In 1979 werd de stad getroffen door een aardbeving. Dit leverde erg veel schade op en een groot deel van het mooie oude Budva werd verwoest. De wederopbouw duurde dan ook acht jaar.

Tegenwoordig is de stad weer helemaal hersteld. Steeds meer toeristen weten het mooie plaatsje te vinden. Buiten de oude stad zijn veel hotels, restaurants en bars verrezen. De kust bij Budva wordt ook wel de “Budvanska Rivijera”genoemd. De stad trekt de hoofdzakelijk Russen, Serven en toeristen uit andere Oost-Europese landen. De plaats kent dan ook een groot aantal bars en nachtclubs die gelegen zijn buiten het oude centrum. Wie ’s avonds op de promenade van de stad loopt, de Slovenska Obala, waant zich in een Mondaine badplaats. Vol met restaurants, bars, clubs en mooie terrasjes. De oude haven van Budva is dan ook gevuld met grote jachten.

Naast het mooie oude centrum van Budva vormen ook de prachtige baaien en stranden in de omgeving een belangrijke aantrekkingskracht. Het azuurblauwe water van de middellandse zee en de prachtige stranden doen niet onder voor een tropisch eiland. Beschutte baaitjes tegen een prachtige groene achtergrond van bomen en planten. De meest populaire stranden zijn het Mogren strand en het Slovenska Plaza. Net buiten Budva, vlak bij de oude stad ligt een eiland, Sveti Nikola. Dit prachtige eiland heeft als bijnaam Hawaï meegekregen vanwege de prachtige stranden.

Hier ligt Budva

Weersverwachting Budva

vandaag
23° / 18°
morgen
21° / 16°
15 jun
22° / 17°
16 jun
24° / 18°
17 jun
24° / 18°
Meer weer van Budva op klimaatinfo.nl

Meer informatie