Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Przno

Przno was ooit een stil en verlaten vissersdorpje aan de Adriatische kust. Vandaag de dag is Przno is kleine maar levendige badplaats dat bekend staat om zijn mooie stranden en kleine maar gezellige boulevard.

Het oude deel van Przno bestaat vandaag de dag nog steeds uit de oude vissershaven, alleen hebben de vissersboten en huizen plaats moeten maken voor restaurants, terrassen en souvenirwinkels. Toch komen dagelijks de vissersboten nog aan in het dorp die direct hun waren verkopen aan de lokale restaurants. Veel verser als in Przno ga je de vis niet eten. De terrassen zijn te vinden op de smalle boulevard die direct toegang geeft tot het strand van het dorp. Buiten het historische centrum van Przno zijn er hoofdzakelijk hotels en appartementencomplexen te vinden. Hierdoor lijkt het dorp een behoorlijk stuk groter dan dat het eigenlijk is.

De stranden van Przno werden door de voormalige koninklijke familie van Montenegro al gezien als de mooiste van het land. De twee belangrijkste stranden van Przno heten nu Kings n Queens Beach, als herinnering aan deze periode. Voor deze stranden moet je echter wel een stukje lopen
De belangrijkste bezienswaardigheid van Przno is te zien vanaf het strand en de boulevard. Dit is namelijk een rotseiland met hierop de resten van een gebouw erop. In totaal zijn er die van dit soort rotseilanden voor de kust van Przno te vinden. Deze rotsen zorgen er tevens voor dat je bij Przno getrakteerd wordt op prachtige zonsondergangen.

De mooiste hotels van Przno zijn te vinden in het Milocer Park. In dit park staan meerdere hotels. Dit park scheidt Przno van één van de bekendste bezienswaardigheden van Montenegro namelijk het eilandje Sveti Stefan. Dit bijzondere eiland was vroeger een prachtig klein vissersdorpje maar is tegenwoordig in zijn geheel in gebruik als hotel. Om Sveti Stefan te kunnen betreden moet je gast zijn van het hotel of een restaurantreservering hebben.

Hier ligt Przno

Weersverwachting Przno

vandaag
29° / 25°
morgen
32° / 27°
21 jun
34° / 29°
22 jun
29° / 26°
23 jun
27° / 25°
Meer weer van Przno op klimaatinfo.nl

Meer informatie