Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rose

Rose is gelegen op het uiterste punt van het schiereiland “Lustila” in Montenegro. Het dorp heeft een uniek uitzicht over de Straat van “Kumbor” wat de verbinding vormt van de Adriatische zee tot de baai van Kotor.

Op de weg naar Rose kom je langs kleine kustdorpjes die je een mooi zicht geven over de baai van Kotor. Aan de overzijde zie je Tivat en Herceg Novi liggen. Door de afgelegen ligging zie je in Rose nog niet veel toeristen. In het dorp Rose verdienen de dorpelingen er voornamelijk de kost door te vissen. Overal op de stenen kades loop je wel tegen een net of een vissersbootje aan. De oude stad Rose werd in de 9e eeuw verwoest door de Saracenen, waarna het huidige Rose ontstond. In de restaurantjes langs de haven kun je dan ook heerlijk vis eten.

Zowel rondom het dorpje als in de zee eromheen worden regelmatig archeologische ontdekkingen gedaan. Vooral oude scheepswrakken leveren waardevol archeologisch materiaal op. Deze beschutte plaats werd dan ok naar alle waarschijnlijkheid al in de prehistorie bewoond. Tegenwoordig zijn het vooral de rijkere Montenegrijnse die hier hun vakantiehuis hebben liggen aan het mooie blauwe water. Het oude Fort Rose doet nu dienst als bar restaurant en prima plaats om te zwemmen. Veel mensen duiken hier ook graag naar de oude scheepswrakken.

Rose heeft nog steeds de kleine straatjes en nauwe steegjes. Het dorpje was ooit in handen van de Venetianen. En dat is nog goed te zien. Overal vind je nog Venetiaanse versierselen op de gebouwen. Hoewel het een klein dorpje is zijn er toch verschillende kerkjes. Een va de oudste is de kerk ter ere van Onze lieve Vrouwe. Zij werd gebouwd in 1783 door een koopman uit Venetië. Rondom het dorpje Rose heb je verschillende mooie uitzichtpunten. Het is een van de mooiste dorpjes van Montenegro.

Hier ligt Rose

Weersverwachting Rose

vandaag
33° / 25°
morgen
31° / 23°
21 jul
32° / 22°
22 jul
30° / 21°
23 jul
29° / 21°
Meer weer van Rose op klimaatinfo.nl

Meer informatie