Weersverwachting Rincon

vandaag
27° / 26°
morgen
27° / 26°
20 jan
26° / 26°
21 jan
26° / 26°
22 jan
26° / 26°

Rincon

Waar ligt Rincon?

Externe links

Omdat Kralendijk in de loop der tijd het nieuwe commerciële en politieke hart van het eiland werd is Rincon nooit uitgegroeid tot een moderne stad. In de loop der eeuwen is Kralendijk Rincon voorbijgestreefd.

Op het moment dat de Nederlanders Bonaire in handen kregen veranderde Rincon vooral in een slavendorp. De zwarte slaven die uit Afrika overgebracht werden woonden in Rincon. De mannen werkten op de zoutpannen, hun vrouwen en kinderen verrichtten arbeid op de plantages rondom Rincon. Tegenwoordig is in Rincon de verhouding tussen blanke en gekleurde inwoners beduidend anders dan in het ‘wittere’ Kralendijk. Dat betekent ook dat eeuwenoude tradities, gebruiken en gerechten beter bewaard zijn gebleven in Rincon. Als je de echte lokale keuken wilt proeven dan moet je in Rincon zijn, vooral bij Posada Para Mira.

Bezienswaardigheden in Rincon zijn de Rooms-katholieke Sint-Ludovicus Bertranduskerk, de Protestantse kerk en de Cadushy Distillery. Als je Rincon in optima forma mee wilt maken dan moet je hier op 30 april naartoe. Dan wordt de Dia di Rincon (Rincondag) gevierd. Dat betekent feesten waarbij lokale muziek, kostuums en lekkernijen centraal staan. Niet alleen loopt het hele dorp uit voor dit grootse feest, ook komt men van heel Bonaire naar Rincon om mee te feesten.

Foto's van Rincon