Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Biddinghuizen

Biddinghuizen is een dorp in de provincie Flevoland in de gemeente Dronten. Het dorp is in 1963 ontstaan en is hiermee één van de jongste dorpen van Nederland. Het dorp staat voornamelijk bekend om het grote festivalterrein en het attractiepark Walibi.

Toegegeven het dorp Biddinghuizen is nou niet het eerste dorp waar je aan denk bij een mooi dorp. Toch heeft het met het nabij gelegen attractiepark en het festival terrein waar jaarlijks meerdere grote evenementen zoals Lowlands en Defqon.1 gehouden worden een grote aantrekkingskracht op toeristen en dagjesmensen. Toch als je gaat zoeken zijn er in Biddinghuizen een aantal mooie stukjes te vinden. Het huidige dorp is vernoemd naar een het dorp Bidningahusum. Dit dorp lag in de buurt van het huidige Harderwijk en is waarschijnlijk tijdens een zondvloed in 800 na Christus verloren gegaan.

 

Net buiten Biddinghuizen staat het Gemaal Lovink. Dit gemaal is van het Waterschap Zuiderzeeland. Het gemaal is gebouwd om samen met twee andere gemalen het Oostelijke deel van Flevoland droog te leggen. Dit gemaal is tegenwoordig een Rijksmonument.

De belangrijkste toeristische trekpleister van Biddinghuizen is Walibi Holland. Het pretpark heeft in de loop der jaren al behoorlijk wat verschillende namen gekend zoals Walibi Flevo, Six Flags Holland en Walibi World. Sinds 2011 staat het park bekend onder de naam Walibi Holland. Het huidige pretpark is gebouwd op het voormalige terrein van de Flevohof een agrarisch themapark uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het park staat tegenwoordig bekend als het rollercoasterpretpark van Nederland. Er zijn in het park bijna uitsluitend thrillrides te vinden

Hier ligt Biddinghuizen

Weersverwachting Biddinghuizen

vandaag
17° / 9°
morgen
16° / 12°
15 jun
18° / 13°
16 jun
18° / 13°
17 jun
19° / 14°
Meer weer van Biddinghuizen op klimaatinfo.nl

Meer informatie