Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Swifterbant

Swifterbant is een dorp dat gelegen is op de in 1950 drooggelegde polder Oostelijk Flevoland. Het dorp is eind jaren vijftig op de tekentafel ontstaan en vervolgens gebouwd op het gewonnen land.

De oudste bebouwing van Swifterbant stamt uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Wie elders in Nederland in een stad woont waar ze typische jaren zestig-wijken hebben die zal in Swifterbant direct zien dat de bouwstijl uit dezelfde periode stamt. Het oorspronkelijke ontwerp van Swifterbant kent een stratenplan dat de vorm van een visgraat heeft. Uitbreidingen in latere jaren heeft dit patroon inmiddels minder herkenbaar gemaakt. Swifterbant is een bescheiden dorp waar nog zevenduizend inwoners leven. Het dorp behoort tot de gemeente Dronten.

Wie Swifterbant bezoekt die zal ontdekken dat er geen sprake is van een typische dorpskern zoals je ze in veel oudere dorpen ziet. Meestal wordt het hart van een dorp gevormd door een kerk met of zonder kerkplein of door een hoofdstraat. In het geval van Swifterbant zie je in het hart wel een soort van winkelcentrum, de openbare bibliotheek, de lokale kerk maar vooral veel ruimte en groen. Dit is het gevolg van de opvatting in die periode dat ruimte voor leefbaarheid zorgt.

Hier ligt Swifterbant

Weersverwachting Swifterbant

vandaag
9° / 6°
morgen
11° / 5°
19 apr
9° / 7°
20 apr
10° / 6°
21 apr
10° / 4°
Meer weer van Swifterbant op klimaatinfo.nl

Meer informatie