Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tollebeek

Tollebeek behaalde in 2013 in de ochtendshow van 3FM-DJ Giel slechts drie stemmen minder dan buurdorp Urk bij de verkiezing van mooiste dorp van Flevoland. Hierdoor behoort Tollebeek in het lijstje van mooiste dorpjes van Flevoland thuis.

De vraag is natuurlijk hoe mooi Tollebeek is. Vol verwachting zijn we dan ook naar dit dorp op de Noordoostpolder gereden om ons te laten verrassen door de schoonheid van Tollebeek. Eerlijk gezegd waren we een beetje teleurgesteld. Tollebeek is net zoals veel andere dorpen op Flevoland een plaats die vooral op de tekentafel ontstaan lijkt te zijn. Wonen, ruimte en groen zijn hierbij in een typisch jaren-zestig-sausje geserveerd aan de bewoners. Toch biedt Tollebeek twee elementen die een extra dimensie aan het dorp geven.

Het eerste noemenswaardige element is de loswal. Deze werd eind jaren vijftig aangelegd met als doel om producten zoals bieten, granen en kunstmest te laden of te lossen. In die periode was het vervoer per schip nog erg belangrijk in deze regio. Na enkele decennia kwam deze functie te vervalen waarna men de loswal van Tollebeek een recreatieve functie heeft gegeven.

Tegenwoordig is het een populair plekje onder de dorpelingen om bij mooi weer te genieten en te zonnen. De loswal is een aanlegwel geworden voor plezierboten.

Het tweede element dat Tollebeek wat extra’s geeft is de Walk of Fame die aangebracht is in het wandelpad dat langs de Urkervaart ligt.

Hier ligt Tollebeek

Weersverwachting Tollebeek

vandaag
20° / 17°
morgen
21° / 16°
18 jul
24° / 13°
19 jul
29° / 16°
20 jul
30° / 17°
Meer weer van Tollebeek op klimaatinfo.nl

Meer informatie