Weersverwachting Hollum

vandaag
7° / 5°
morgen
7° / 5°
4 dec
8° / 7°
5 dec
9° / 7°
6 dec
8° / 7°

Hollum

Waar ligt Hollum?

Externe links

Hollum is dus het meest westelijke dorp van Ameland. Het ligt op ongeveer tien kilometer fietsen van de veerpier. Als je ook het achter de vuurtoren gelegen strand meepakt tijdens je fietsrondje dan zul je er uiteindelijk zo’n 23 tot 24 kilometer op hebben zitten op het moment dat je bij de veerboot terugkeert. Hollum telt meer dan vijftig rijksmonumenten en een deel van het dorp is een beschermd dorpsgezicht. Centraal staat de vijftiende-eeuwse Sint-Magnuskerk. Een ander bekend monument is De Verwachting; een windmolen die pas in 1991 gebouwd is.

Als het zomerse weer een beetje mee wil werken dan waan je je in Beachclub The Sunset op Ibiza. De kaart, de inrichting en de atmosfeer doen je denken aan een goede strandclub op het Spaanse party-eiland. Vanaf deze plek heb je een goed uitzicht op de zonsondergang aan het einde van de dag en op het eiland Terschelling dat op enkele kilometers van Ameland ligt.

Wie wil overnachten in Hollum die kan uit verschillende leuke kleinschalige accommodaties kiezen. Ga je voor een heerlijke sea lodge op het strand, voor een sfeervol B&B of voor de vrijheid van een vakantiewoning? Bekijk de vele accommodaties die je via booking.com in Hollum kunt boeken.

Foto's van Hollum