Weersverwachting Beesd

vandaag
6° / 0°
morgen
6° / 1°
21 jan
8° / 1°
22 jan
9° / 5°
23 jan
7° / 4°

Beesd

Waar ligt Beesd?

Externe links

De mooiste plekjes van Beesd liggen vooral buiten de bebouwde kom van dit ruim drieduizend inwoners tellende dorp. Denk aan het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Deze voormalige abdij is onder het grote publiek vooral bekend vanwege de fairs die hier gehouden worden. Een andere bezienswaardigheid die net aan de rand van Beesd ligt, is korenmolen De Vrijheid. Deze van oorsprong achttiende-eeuwse molen werd in 1968 gerestaureerd. De ligging nabij de Linge zorgt voor een mooi plaatje, zeker op het moment dat de er omheen gelegen fruitbomen hun bloesem laten zien.
 
Met de Linge hebben we meteen een ander mooi plekje genoemd rond Beesd. Deze rivier stroomt dwars door de Betuwe. De Linge is erg geliefd onder waterrecreanten. Vanuit Beesd kun je verschillende wandelingen en fietstochten maken die deels langs de Linge lopen. Vooral de combinatie met de vele fruitgaarden maken van dit stukje Nederland een plek die het bezoeken waard is.
 
Een waterpartij in Beesd die niet vrij toegankelijk is, maar wel zeer geliefd is, is het Betuwestrand. Dit is een meer dat bij de gelijknamige camping behoort. Dagjesmensen worden tegen betaling ook toegelaten. Het bijzondere aan he Betuwestrand is dat je hier niet alleen kunt zwemmen en zonnebaden. Nee, dankzij de waterskibaan is dit een zeer geliefde plek om te waterskiën of te wakeboarden.

Foto's van Beesd