Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hoog Soeren

Hoog Soeren is een klein dorp in het noordelijke deel van de provincie Gelderland, op de Veluwe. Het dorp ligt op 85 meter boven NAP wat het voor Nederlandse begrippen behoorlijk hoog is.

Het dorp ligt in een bosrijke omgeving midden op de Veluwe. Het dorp wordt omringd door de Koninklijke Houtvesterij Het Loo, het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland en een van de grootste natuurgebieden van het land. In het gebied zijn verschillende wandelingen en fietsroutes uitgezet, deze zijn het gehele jaar vrij toegankelijk, behalve tijdens het jachtseizoen. In deze periode worden op sommige dagen delen van het bios afgezet om de wildpopulatie in toom te houden. Bijzonder detail is dat een groot deel van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo onderdeel uitmaakt van het Kroondomein Het Loo, wat in gebruik is door Koning Willem-Alexander.

De Koninklijke Houtvesterij Het Loo, is voor de meeste toeristen de belangrijkste reden om een bezoek te brengen aan Hoog Soeren. Tijdens een wandeling in de omgeving van het dorp, is de kans aanwezig dat je oog in oog zal staan met een edelhert of een everzwijn. In de avond en nacht heb je zelfs kans om wilde dassen en vossen tegen te komen. In het Hoog Soeren zijn verschillende restaurants en hotels te vinden, die gebruikt worden om even bij te komen tijdens een lange wandeling of fietstocht. In de zomerperiode zijn deze gezellige terrassen bijna altijd helemaal gevuld met toeristen. 

De belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp zijn de kapel uit 1904, het beeld “Paula in kamerjas” van Maïté Duval en de verschillende historische in de typische stijl uit het begin van de vorige eeuw. In het dorp kom je ook het terrein van de Veluwse Golf Club tegen. Deze golfclub werd opgericht in 1957 en wordt gezien als een van de mooiste par negen golfbanen van Nederland. 

Schuin tegenover de ingang van de Golfbaan ligt de brandweerkazerne van Hoog Soeren. Deze is nog gevestigd in een historisch oude houten schuur, zoals er meerdere in het dorp te vinden zijn. Het brandweerkorps van het dorp is gespecialiseerd in bosbranden, die helaas met regelmaat voorkomen in de directe omgeving van het dorp.

Hier ligt Hoog Soeren

Weersverwachting Hoog Soeren

vandaag
24° / 18°
morgen
23° / 14°
23 jul
21° / 16°
24 jul
21° / 13°
25 jul
24° / 11°
Meer weer van Hoog Soeren op klimaatinfo.nl

Meer informatie