Weersverwachting Hoog Soeren

vandaag
20° / 11°
morgen
20° / 12°
19 sep
19° / 11°
20 sep
18° / 9°
21 sep
17° / 7°

Hoog Soeren

Waar ligt Hoog Soeren?

Externe links

De Koninklijke Houtvesterij Het Loo, is voor de meeste toeristen de belangrijkste reden om een bezoek te brengen aan Hoog Soeren. Tijdens een wandeling in de omgeving van het dorp, is de kans aanwezig dat je oog in oog zal staan met een edelhert of een everzwijn. In de avond en nacht heb je zelfs kans om wilde dassen en vossen tegen te komen. In het Hoog Soeren zijn verschillende restaurants en hotels te vinden, die gebruikt worden om even bij te komen tijdens een lange wandeling of fietstocht. In de zomerperiode zijn deze gezellige terrassen bijna altijd helemaal gevuld met toeristen. 

De belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp zijn de kapel uit 1904, het beeld “Paula in kamerjas” van Maïté Duval en de verschillende historische in de typische stijl uit het begin van de vorige eeuw. In het dorp kom je ook het terrein van de Veluwse Golf Club tegen. Deze golfclub werd opgericht in 1957 en wordt gezien als een van de mooiste par negen golfbanen van Nederland. 

Schuin tegenover de ingang van de Golfbaan ligt de brandweerkazerne van Hoog Soeren. Deze is nog gevestigd in een historisch oude houten schuur, zoals er meerdere in het dorp te vinden zijn. Het brandweerkorps van het dorp is gespecialiseerd in bosbranden, die helaas met regelmaat voorkomen in de directe omgeving van het dorp.

Foto's van Hoog Soeren