Weersverwachting Hongerige Wolf

vandaag
8° / 6°
morgen
8° / 5°
23 apr
9° / 6°
24 apr
11° / 3°
25 apr
11° / 2°

Hongerige Wolf

Waar ligt Hongerige Wolf?

Externe links

Dat het plaatsje Hongerige Wolf terug te vinden is in documentatie is nog niet zo heel lang. Voor het eerst wordt er over dit dorp gesproken is in 1877. Vermoedelijk is de naam te danken aan een herberg die hier was en die naam al droeg. Hongerige Wolf was wel een meer voorkomende naam die aan herbergen werd gegeven.

In 1974 werd bovendien een afwateringssluis vervangen door een gemaal dat dezelfde naam kreeg. Tevens is het dorpje in de recente geschiedenis regelmatig in de media geweest. Zo heeft het Tv-programma ‘Man bijt Hond’ ooit een route afgelegd die hier begon en eindigde in het Zeeuwse Schapenbout. Ook een meer luguber verhaal heeft zich hier afgespeeld waarover schrijver/dader het boek ‘Woensdag Gehaktdag’ over schreef. Lange tijd gaf de auteur aan dat het om fictie ging, maar later werden de stoffelijke resten aangetroffen in zijn oude tuin en werd hij schuldig bevonden.

Ook kunstenaars wisten het dorpje lange tijd te vinden. Niet zo gek als je het inspirerende landschap en de enorme rust die hier over het algemeen heerst. We zeggen hier ‘over het algemeen’, want jaarlijks vindt in juli het ‘Hongerige Wolf Festival’ plaats. Zeker een aan te raden periode. Zo zijn er in het dorp dan ook enkele prachtige sculpturen te vinden in het prachtige ruwe landschap.

Grappig feitje is dat de enige dierensoort die wij aantreffen tijdens ons bezoek aan Hongerige Wolf het schaap is. We zien meerdere exemplaren zijn die op geen enkel moment de indruk wekken vang te zijn om aangevallen te worden door een hongerige wolf of enigerlei ander vleesetend zoogdier.

Foto's van Hongerige Wolf