Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Drimmelen

Direct aan het bekende Brabantse natuurgebied ‘de Biesbosch’ is het knusse dorp Drimmelen gelegen. De kern van Drimmelen, wat omstreeks 1645 is ontstaan aan de Emiliapolder, stelt tegenwoordig niet zo veel meer voor.

Er staan enkele woningen en er is een oude begraafplaats te bezoeken. Middels een wandeling vanuit Oud Drimmelen over een met grind bedekt pad, kom je aan bij een hekwerk die je de toegang tot het kerkhof verschaft. De kerk, waarvan de buitenmuren nu de omheining van de begraafplaats vormen, werd al in 1793 afgebroken.

Het nieuwe Drimmelen aan de Amer is nog altijd niet erg groot, maar wel charmant. De mooiste straat van het dorp is onbetwist de Herengracht. Hier staan nog altijd woningen van voormalige zalmvissers uit de negentiende eeuw. Deze worden gekenmerkt doormiddel van blauw met witte bordjes boven de ingang.

Mede door de Breede Vaart die door deze straat stroomt met daarlangs verschillende appelbomen en de karakteristieke woningen, krijgt de Herengracht een erg fraai aanzicht. Aan het begin van de straat staan enkele banken tussen de bomen waar je heerlijk de rust van het dorp in je op kunt nemen. Iets verderop aan de Herengracht is een Protestantse Kerk te vinden in de achtertuin van een woonhuis. De eerste steen hiervoor werd in 1792 gelegd door Jonkvrouwe Maria van Doorn, dochter van de schout van Drimmelen en Standhazen.

Aan de Dorpsstraat zijn eveneens prachtige oude woningen te bewonderen, waaronder die op nummer acht twaalf en veertien. Links van de woning op nummer 8 waarop het jaartal 1836 staat, is de oude dorpsklok van Drimmelen te bewonderen.
Wanneer je de Dorpsstraat verlaat kun je links de Biesboschweg in en daarna links richting de kleine oude haven of rechts naar de Nieuwe Jachthaven. In de kleine haven zijn dagelijks boten en sloepen te huur waarmee je de omgeving van het Nationaal Park de Biesbosch op eigen houtje kunt verkennen.

In de Nieuwe Jachthaven zijn georganiseerde rondvaarten te maken, kun je heerlijk lunchen met uitzicht over de Amer en is het bezoekerscentrum gelegen van Nationaal Park de Biesbosch. In de omgeving van Drimmelen zijn behalve leuke vaartochten ook verschillende fiets- en wandelroutes te volgen.

Hier ligt Drimmelen

Weersverwachting Drimmelen

vandaag
9° / 5°
morgen
11° / 4°
26 apr
11° / 6°
27 apr
17° / 6°
28 apr
17° / 12°
Meer weer van Drimmelen op klimaatinfo.nl

Meer informatie