Weersverwachting Drimmelen

vandaag
14° / 8°
morgen
12° / 6°
23 okt
14° / 8°
24 okt
13° / 5°
25 okt
15° / 6°

Drimmelen

Waar ligt Drimmelen?

Externe links

Mede door de Breede Vaart die door deze straat stroomt met daarlangs verschillende appelbomen en de karakteristieke woningen, krijgt de Herengracht een erg fraai aanzicht. Aan het begin van de straat staan enkele banken tussen de bomen waar je heerlijk de rust van het dorp in je op kunt nemen. Iets verderop aan de Herengracht is een Protestantse Kerk te vinden in de achtertuin van een woonhuis. De eerste steen hiervoor werd in 1792 gelegd door Jonkvrouwe Maria van Doorn, dochter van de schout van Drimmelen en Standhazen.

Aan de Dorpsstraat zijn eveneens prachtige oude woningen te bewonderen, waaronder die op nummer acht twaalf en veertien. Links van de woning op nummer 8 waarop het jaartal 1836 staat, is de oude dorpsklok van Drimmelen te bewonderen.
Wanneer je de Dorpsstraat verlaat kun je links de Biesboschweg in en daarna links richting de kleine oude haven of rechts naar de Nieuwe Jachthaven. In de kleine haven zijn dagelijks boten en sloepen te huur waarmee je de omgeving van het Nationaal Park de Biesbosch op eigen houtje kunt verkennen.

In de Nieuwe Jachthaven zijn georganiseerde rondvaarten te maken, kun je heerlijk lunchen met uitzicht over de Amer en is het bezoekerscentrum gelegen van Nationaal Park de Biesbosch. In de omgeving van Drimmelen zijn behalve leuke vaartochten ook verschillende fiets- en wandelroutes te volgen.

Foto's van Drimmelen