Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ginneken

Het Ginneken, wijk van Breda, maar tot 1942 een zelfstandig dorp, mag ook zeker niet ontbreken in onze mooiste dorpjes. Het Ginneken is officieel een wijk in het zuidelijke deel van Breda, maar was tot aan 1942 een zelfstandig dorp.

Onder Duitse bezetting werd het dorp bij Breda gevoegd. De plek van het Ginneken werd al in de vroeger middeleeuwen bewoond. Er was hier een brug over de rivier de Mark. Rond 1900 was het Ginneken een heuse toeristische bestemming met het nabij gelegen mastbos en het erg mooie Markdal. Bij een bezoek aan het Ginneken is een fiets of wandeltocht langs dit prachtig rivierdal zeer aan te raden. Het Ginneken heeft een alleraardigst marktplein waar in de zomers gezellige terrasjes zijn en men heerlijk wat kan eten en drinken naast de oude waterpomp. De meeste bebouwing dateert van het begin van de vorige eeuw en geeft het dorp een gezellig sfeertje.

Het Ginneken is wel een beetje het kakkineuze stukje van Breda. Het gehalte hockey kinderen en SUV moeders is hier toch stukken hoger dan elders in Breda. Er zijn dan ook behoorlijk wat mooie dure jaren dertig huizen die prachtig zijn opgeknapt of waar nog het een en ander aan moet gebeuren. De prijs van de huizen ligt hier gemiddeld ook hoger dan dat voor Jan modaal betaalbaar is. Ook aan de winkels kun je wel zien hier in een iets chiquer stukje Breda te zijn. Dure exclusieve kinder- en dames mode, mooie bloemenwinkels en een behoorlijk aantal traiteurs en wijnboeren. De bakker heet hier croissanterie en het is een van de weinige plekken in Nederland met een heuse hockeywinkel. Laat al de blabla je echter niet weerhouden een bezoekje te brengen aan het dorpje/wijk. Een terrasje pakken op een warme zomeravond is hier zeer aan te raden.

Hier ligt Ginneken

Weersverwachting Ginneken

vandaag
18° / 12°
morgen
16° / 12°
16 jun
17° / 13°
17 jun
19° / 14°
18 jun
20° / 14°
Meer weer van Ginneken op klimaatinfo.nl

Meer informatie