Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nieuw-Vossemeer

Oud-Vossemeer gescheiden door het Schelde-Rijnkanaal. Het huidige dorp is aan het begin van de 17de eeuw herbouwd nadat het eerste dorp was verdwenen tijdens de 80 jarige oorlog.

In deze periode maakte Nieuw-Vossemeer nog deel uit van Zeeland. Net buiten het dorp liggen de restanten van Fort Maurits die een deel uitmaakte van de Linie van de Eendracht. Sinds het begin van de 19de eeuw was het dorp een eigen gemeente. Sinds 1997 is het een onderdeel van de gemeente Steenbergen. Tegenwoordig is Nieuw-Vossemeer een prachtig dorp in het groen. Net buiten het dorp bevinden zich een tweetal kleine campings. In het dorp vindt men een Bed&Breakfast. Er kunnen rond het dorp Nieuw-Vossemeer is een klein dorp in het uiterste noordwesten van Noord-Brabant en wordt door meerder fietstochten gereden worden in verschillende lengtes. De meeste van deze routes sturen je langs de mooiste plekjes in Zeeland en Noord-Brabant langs het Schelde-Rijnkanaal. Bij het dorp ligt het natuurlijke openlucht zwembad de Eendracht.

Merijntje Gijzen
De beroemdste inwoner van Nieuw-Vossemeer moet de schrijver A.M. de Jong zijn geweest. Onder zijn bekendste werken zijn Merijntje Gijzen en de stripreeks Bulletje en Bonestaak. De avonturen van Merijntje Gijzen zijn een begrip geworden in Brabant. Dit voornamelijk door het realistische beeld wat de boeken schepten over het plattelands leven begin van de 20ste eeuw. Er is zowel een film als een televisieserie over het leven van Merijntje Gijzen gemaakt. De schrijver A.M. de Jong is tijdens de Tweede Wereld Oorlog door SS’ers vermoord. In Nieuw-Vossemeer is een klein museum aan hem gewijd.

Hier ligt Nieuw-Vossemeer

Weersverwachting Nieuw-Vossemeer

vandaag
20° / 14°
morgen
17° / 13°
5 okt
18° / 13°
6 okt
20° / 14°
7 okt
22° / 14°
Meer weer van Nieuw-Vossemeer op klimaatinfo.nl

Meer informatie