Weersverwachting Zundert

vandaag
6° / 1°
morgen
4° / 1°
4 dec
8° / 3°
5 dec
5° / 1°
6 dec
7° / 3°

Zundert

Waar ligt Zundert?

Externe links

De belangrijkste trekpleister van Zundert is natuurlijk Vincent van Gogh. In het geboortehuis van Vincent van Gogh is vandaag de dag het Vincent van Gogh huis museum te vinden. In het museum hangen geen werken van Vincent van Gogh maar kom je alles te weten over het leven van de beroemde kunstenaar en zijn werken te zien van door Van Gogh geïnspireerde artiesten en lokale kunstenaars. Allen tijdens bijzondere exposities is er een kunstwerk van Van Gogh in het museum te vinden. Naast het Vincent van Gogh huis kun je ook de van Goghkerkje bezoeken. In deze kerk was Theo van Gogh, vader van Vincent, predikant. Voor de kerk staat een standbeeld van Vincent en Theo van Gogh van de kunstenaar Ossip Zadkine.

Vanuit Zundert kun je verschillende wandelingen maken. Een van deze wandelingen neemt je mee langs verschillende plaatsen die Vincent heeft geschilderd zoals de Aa of Weerijs.

Andere bekende en belangrijke bezienswaardigheden in Zundert zijn de rooms-katholieke kerk, het Raadhuis, de Abdij Maria Toevlucht en de Akkermolen.

Het belangrijkste evenement van het dorp is het jaarlijkse bloemencorso. Het bloemencorso van Zundert is het grootste Dahliacorso ter wereld en wordt door tienduizenden mensen bezocht. Jaarlijks trekken er indrukwekkende praalwagen door de straten van het dorp. De buurtschappen bouwen het hele jaar aan de wagens die tijdens het tweedaagse evenement getoond worden. Leuke bijkomstigheid is dat in de periode voor het corso de velden rondom Zundert bijzonder kleurrijk zijn door de vele dahlia die voor het corso gekweekt worden.

Foto's van Zundert