Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Broek in Waterland

Broek in Waterland is een dorp in de gemeente Waterland en heeft een beschermd stadsgezicht. Het dorp ligt net boven Amsterdam iets ten westen van Monnickendam.

Broek in Waterland wordt door de bewoners vaak afgekort als Broek. Eén van de oudste gebouwen in het dorp is de Sint-Nicolaaskerk die uitkijkt over ’t Havenrak. In deze haven ligt één van de mooiste gebouwen van Broek het Swanenburgh theehuisje. Dit theehuisje werd in het begin van de negentiende eeuw nog bezocht door Napoleon Bonaparte. De oude kern van Broek in Waterland bestaat hoofdzakelijk uit houten huizen die in verschillende pasteltinten zijn geschilderd. Veel van deze huizen zijn versierd met een deurkalf dat typisch is voor deze streek.

Net buiten Broek in Waterland kan met verschillende soorten boten en kano’s huren waarmee je verschillende routes door Waterland kan varen. Deze vaarroutes brengen je langs de dorpen Monnickendam, Uitdam, Holysloot, Watergang en Ilpendam. Ook Edam en het voormalige eiland Marken is vanuit Broek in Waterland te bereiken. Langs de verschillende routes in en net buiten de diverse dorpen liggen een aantal bijzondere horeca gelegenheden zoals de theetuin bij Zuiderwolde die in het bezit is van een aanlegsteiger voor boten.

Hier ligt Broek in Waterland

Weersverwachting Broek in Waterland

vandaag
9° / 5°
morgen
12° / 5°
19 apr
10° / 8°
20 apr
10° / 7°
21 apr
12° / 5°
Meer weer van Broek in Waterland op klimaatinfo.nl

Meer informatie