Weersverwachting Naarden

vandaag
13° / 4°
morgen
22° / 11°
10 mei
17° / 15°
11 mei
18° / 9°
12 mei
16° / 7°

Naarden

Waar ligt Naarden?

Externe links

De dubbele omwalling van Naarden uit zes bastions en zes ravelijnen. In het verleden waren er twee stadspoorten in de omwalling, de Amsterdamsche Poort en de Utrechtsche Poort. Hiervan is alleen de Utrechtsche Poort bewaard gebleven. De vestingswerken van Naarden lenen zich tegenwoordig perfect voor een prachtige wandeling. De vesting van Naarden maakt vroeger deel uit van de Nieuwe Hollandse waterlinie. Bijzonder detail is de vesting van Naarden staat afgebeeld op het briefje van 200 Tsjechische kronen. Dit omdat de beroemde Tsjechische wijsgeer Comenius in Naarden ligt begraven.

Een ander prachtig monument in Naarden is het stadhuis van Naarden. Dit schitterende pand in de Hollandse renaissancestijl behoort tot de mooiste panden van de stad. In het stadhuis is een maquette te vinden de vesting Naarden.

Het belangrijkste kerkelijke gebouw van Naarden is de Sint-Vituskerk, een gotische basiliek. De bouw van deze kerk startte in de veertiende eeuw en werd in de vijftiende eeuw afgerond. Het jaarlijkse hoogtepunt in de Sint-Vituskerk is de Mattheuspassion die een hele dag duurt.

Een ander groot evenement dat iedere twee jaar in Naarden wordt gehouden is het FotoFestival Naarden. Dit tweejaarlijkse festival behoort tot de drukst bezochte fotofestivals van Nederland.

Foto's van Naarden