Borssele is een kleine dorp op het schiereiland Zuid-Beveland in de provincie Zeeland. Borssele ligt in de gemeente Borsele niet ver van de stad Goes en de Westerschelde vandaan.
Borssele is gebouwd op de plaats waar het verdronken dorp monster moet hebben gelegen voordat het in de zestiende eeuw verwoest werd. Op deze plaats is in het begin van de zeventiende eeuw Borssele gebouwd. Aan de rand van het dorp liggen de resten van een voormalig mottekasteel. Deze “berg” is een vliedberg die lokaal bekend staat als de Berg van Troje. Een andere bezienswaardigheid van het dorp is de korenmolen “De hoop en de verwachting” uit het begin van de achttiende eeuw. Deze molen wordt nog gebruikt en is op afspraak te bezoeken.
Borsele is het eindstation van de stoomtrein tussen Goes en Borsele. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de stoomtrein tot in het dorp Borssele te laten rijden maar het spoor bleek te slecht te zijn en nu rijdt de trein tot het dorp Baarland. Dit maakt de rit echter niet minder speciaal. Tijdens de rit wordt je of in een oude stoomtrein of een oude elektrische trein door het Zeeuwse landschap gereden. Je kunt deze rit maken in drie verschillende klassen.
Niet ver bij het dorp Borssele vandaan ligt de kerncentrale van Borsele en de daarbij behorende kernafvalopslag. Deze kerncentrale is in 1973 in gebruik genomen en heeft door de jaren heen voor veel protesten bij onder andere milieuorganisaties gezorgd. In de jaren negentig werd er door de regering besloten om de kerncentrale te sluiten in het jaar 2003. Dit leidde echter weer tot heftige protesten van het personeel en dit besluit werd teruggedraaid.