Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede bestaat uit de twee aan elkaar gegroeide dorpen Burgh en Haamstede. De dorpen worden samen gezien als de woonkern Burgh-Haamstede. Het dorp dankt zijn bekendheid aan zijn ligging aan het Noordzeestrand.

Beide dorpen waren tot 1961 twee zelfstandige gemeentes en behoren tegenwoordig tot de gemeente Schouwen-Duiveland. Sinds de Romeinen wonen er al mensen op dit deel van het eiland Westerschouwen. Eén van de oudste gebouwen in Burgh-Haamstede is het uit de dertiende eeuw stammende Slot Haamstede. Dit kasteel is tegenwoordig in handen van Natuurmonumenten en is onder begeleiding te bezoeken. Een ander opvallend gebouw op het grondgebied van Burgh-Haamstede is de Plompe toren van Koudekerke. Deze oude kerktoren is het enige overblijfsel van dit in de zeventiende eeuw door de zee veroverde dorpje. Tegenwoordig is deze toren vrij te bezoeken en te beklimmen.

Burgh-Haamstede is een erg populaire vakantie bestemming binnen Nederland en net buiten het dorp zijn er dan ook meerdere bungalowparken te vinden. In totaal ligt hier meer dan 17 kilometer aan zandstand en is op sommige plaatsen wel honderd meter breed. Vanaf een aantal van deze stranden heb je een prachtig uitzicht over de Oosterscheldekering. Halverwege deze Oosterscheldekering ligt het voormalige werkeiland Neeltje Jans waar tegenwoordig het Deltapark Neeltje Jans is gevestigd. In de duinen van Burgh-Haamstede ligt één van de mooiste mountainbikeparcours van Nederland. Deze mtb route is maar 8,6 kilometer lang maar is door het grote hoogte verschil in het begin behoorlijk zwaar.

Hier ligt Burgh-Haamstede

Weersverwachting Burgh-Haamstede

vandaag
18° / 16°
morgen
17° / 15°
13 jul
17° / 15°
14 jul
19° / 16°
15 jul
23° / 16°
Meer weer van Burgh-Haamstede op klimaatinfo.nl

Meer informatie