Weersverwachting Domburg

vandaag
8° / 2°
morgen
7° / 6°
21 jan
8° / 6°
22 jan
8° / 7°
23 jan
7° / 6°

Domburg

Waar ligt Domburg?

Externe links

De functie van badplaats kreeg Domburg al in de negentiende eeuw, toen men vanuit Middelburg met koetsen naar Domburg trok om te baden in de zee. Binnen enkele decennia kwam er een Badpaviljoen en een Badhotel. Het Oude Badhotel dat stamde uit 1866 is in 1993 verdwenen. Het Badpaviljoen uit 1889 verving het eerste Badpaviljoen. Het tweede exemplaar is inmiddels gerestaureerd en belangrijke blikvanger in de duinen van Domburg. Het toerisme van buiten Zeeland kwam op gang toen in 1870 de spoorlijn Roosendaal-Vlissingen operationeel werd. Inmiddels weten toeristen uit hoofdzakelijk Nederland, Duitsland en België.

Domburg is gezegend met een heerlijk lang zandstrand, waar het ieder seizoen wel heerlijk vertoeven is. De strandtenten zorgen in de zomer voor verkoelende dranken, terwijl in de wintermaanden snert en warme chocomelk zorgen voor verwarming van wandelaars die op het strand uit komen waaien. Kenmerken op het strand zijn de kleurige recreatiehuisjes.

Het dorp zelf heeft gelukkig haar mondaine sfeer behouden. Het toerisme is wel aanwezig, maar heeft het dorp niet getransformeerd tot een kakofonie van neon en winkelrekken vol meuk. Dat Domburg haar eigen karakter heeft weten te behouden maakt het één van de mooiste dorpjes van Zeeland.

Foto's van Domburg