Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ouddorp

Ouddorp behoort tot de allerbeste badplaatsen aan de Nederlandse Noordzeekust. Het dorp kent vele kilometers aan prachtige zandstranden waar je op zomerse dagen heerlijk kunt vertoeven.

Het hoeft niet persé zomers weer zijn om van Ouddorp te genieten. Als je een beetje beschut ligt kan het zelfs bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden al zeer aangenaam zijn om te zonnebaden op de Noordzeestranden. Gelukkig maar, want het klimaat van Ouddorp zorgt ervoor dat het aantal zomerse dagen beperkt is. In het voorjaar zorgt het relatief koele zeewater ervoor dat de temperaturen nog enigszins getemperd worden. In de zomer is Ouddorp op z’n fijnst qua weer. Het voordeel dat je hier hebt is dat het niet zo gemakkelijk té warm wordt. Het is meestal heerlijk vertoeven hier in de zomermaanden. De stranden en de duingebieden zijn ook als het niet warm is heerlijk om te recreëren. Je kunt hier het hele jaar heerlijk uitwaaien op de aangename zandstranden.

Ouddorp kent een lange historie. Het dorp is waarschijnlijk al ergens halverwege de middeleeuwen ontstaan, waarmee het de oudste plaats van Goeree-Overflakkee is. Toentertijd was Ouddorp nog gelegen op een eiland: Westvoorn. Na inpoldering en het aanleggen van dijken is Ouddorp veel beter beschermd tegen de zee. Ouddorp is een zogenaamd lintdorp, dat inmiddels een vrij grote oppervlakte ingenomen heeft. Het centrum is vrij compact. Het hart wordt gevormd door de dorpskerk, waar de nodige horeca en winkels omheen ligt. De kerktoren met het zeer herkenbare rode dak stamt uit de vijftiende eeuw.

In Ouddorp staan een aantal gebouwen die de moeite waard zijn. Zo zijn wij erg gecharmeerd van het voormalige raadhuis. In het in neorenaissancestijl gebouwde pand is tegenwoordig een museum gevestigd. Een ander opvallend bouwwerk is het Blaeuwe Huus. Deze zeventiende-eeuwse boerderij is in 1991 gerestaureerd en doet tegenwoordig dienst als de lokale VVV.

Als je in Ouddorp wilt overnachten, dan zijn er uiteenlopende soorten accommodaties te boeken. Zo zijn er ongeveer twintig campings en kampeerterreinen. Daarnaast kun je kiezen uit een groot aantal beachlodges, B&B’s, hotels, pensions en vakantieparken. Onze favoriete plek om te overnachten in Ouddorp is Landal Strand Resort Ouddorp Duin. Dit vakantiepark van de bekende Landal-keten ligt tegen de duinen aan, waardoor je zo vanuit het park het strand oploopt. Heerlijk!

Hier ligt Ouddorp

Weersverwachting Ouddorp

vandaag
17° / 14°
morgen
16° / 13°
16 jun
17° / 14°
17 jun
17° / 16°
18 jun
16° / 15°
Meer weer van Ouddorp op klimaatinfo.nl

Meer informatie