Weersverwachting Ouddorp

vandaag
8° / 3°
morgen
7° / 6°
21 jan
8° / 7°
22 jan
8° / 7°
23 jan
7° / 6°

Ouddorp

Waar ligt Ouddorp?

Externe links

Ouddorp kent een lange historie. Het dorp is waarschijnlijk al ergens halverwege de middeleeuwen ontstaan, waarmee het de oudste plaats van Goeree-Overflakkee is. Toentertijd was Ouddorp nog gelegen op een eiland: Westvoorn. Na inpoldering en het aanleggen van dijken is Ouddorp veel beter beschermd tegen de zee. Ouddorp is een zogenaamd lintdorp, dat inmiddels een vrij grote oppervlakte ingenomen heeft. Het centrum is vrij compact. Het hart wordt gevormd door de dorpskerk, waar de nodige horeca en winkels omheen ligt. De kerktoren met het zeer herkenbare rode dak stamt uit de vijftiende eeuw.

In Ouddorp staan een aantal gebouwen die de moeite waard zijn. Zo zijn wij erg gecharmeerd van het voormalige raadhuis. In het in neorenaissancestijl gebouwde pand is tegenwoordig een museum gevestigd. Een ander opvallend bouwwerk is het Blaeuwe Huus. Deze zeventiende-eeuwse boerderij is in 1991 gerestaureerd en doet tegenwoordig dienst als de lokale VVV.

Als je in Ouddorp wilt overnachten, dan zijn er uiteenlopende soorten accommodaties te boeken. Zo zijn er ongeveer twintig campings en kampeerterreinen. Daarnaast kun je kiezen uit een groot aantal beachlodges, B&B’s, hotels, pensions en vakantieparken. Onze favoriete plek om te overnachten in Ouddorp is Landal Strand Resort Ouddorp Duin. Dit vakantiepark van de bekende Landal-keten ligt tegen de duinen aan, waardoor je zo vanuit het park het strand oploopt. Heerlijk!

Foto's van Ouddorp