Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Neder-Oostenrijk

Mooiste dorpjes van Neder-Oostenrijk

Neder-Oostenrijk is een deelstaat in het noorden van Oostenrijk. De hoofdstad van de deelstaat is Sankt Pölten. Neder-Oostenrijk is een echte sportieve vakantieregio. De mogelijkheden om te fietsen, wandelen en bergbeklimmen zijn hier legio. Er zijn ruige mountainbiketochten, maar ook prachtige fietstochten langs de oevers van de rivier de Donau. Geschikt voor iedereen die niet zo van klimmen houdt. Langs de rivier de Donau vindt je ook veel rivierzwembaden waar je lekker in de rivier kunt afkoelen. Door de rijke geschiedenis van het gebied zijn er overal prachtige burchten en kastelen te bewonderen. Wie van kunst, cultuur en geschiedenis houdt kan hier zijn hart ophalen. Ook wijn liefhebbers komen hier aan hun trekken. Het beroemde Weinviertel ligt ook in de deelstaat. Een prima plaats om lekkere Oostenrijkse wijntjes te proeven.

Dürnstein

Neder-Oostenrijk

Dürnstein is een kleine gemeente en een dorp in het centrale deel van Oostenrijk in de regio Neder-Oostenrijk. Het dorp ligt aan de Donau maar staat hoofdzakelijk bekend om zijn voormalige burcht waar koning Richard de Eerste gevangen werd gehouden.

Krems an der Donau

Neder-Oostenrijk

Krems an der Donau ligt zoals zijn naam al doet vermoeden aan de Donau in de regio Neder-Oostenrijk. Krems an der Donau ligt in de toeristische regio Wachau en staat dus op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Maria Taferl

Neder-Oostenrijk

Maria Taferl is een klein dorpje en een gemeente in het westelijke deel van de regio Neder-Oostenrijk. Het dorp is een bekend bedevaartsoord. Ieder jaar komen er gemiddeld 300.000 pelgrims naar het dorp toe om het beeld Maria der Smarten.

Melk

Neder-Oostenrijk

Melk is een klein stadje in het centraal westelijke deel van de regio Neder-Oostenrijk. Het stadje ligt aan de Donau en staat bekend om de Benedictijnse abdij van Melk. De prachtige abdij is al van verre te zien als je op de Donau richting Melk vaart.