Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dürnstein

Dürnstein is een kleine gemeente en een dorp in het centrale deel van Oostenrijk in de regio Neder-Oostenrijk. Het dorp ligt aan de Donau maar staat hoofdzakelijk bekend om zijn voormalige burcht waar koning Richard de Eerste gevangen werd gehouden.

Door zijn ligging aan de Donau is Dürnstein samen met de rest van de toeristische regio Wachau. Deze vallei strekt zich uit tussen de plaatsen Melk en Krems an der Donau. De regio Wachau is zo bijzonder dat hij is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Dit omdat de regio zo uniek is en omdat de dorpen en de verschillende bezienswaardigheden in Warchau gebouwd zijn in een bijzondere stijl. Het klooster van Dürnstein behoord tot deze bezienswaardigheden.

De Ruïne van Dürnstein dank zijn bekendheid aan het feit dat Richard de Eerste van Engeland enkele jaren gevangen is gehouden in het kasteel. Hij werd gevangen genomen toen hij op terugweg was van Jerusalem naar Engeland nadat hij had deelgenomen aan de derde kruistocht. In Jerusalem had hij de toenmalige hertog van Oostenrijk beledigd die hem, eenmaal in Oostenrijk aangekomen gevangen nam. Nadat er losgeld was betaald was kwam de koning weer op vrije voeten. De verhalen van koning Richard zijn natuurlijk vooral bekend door Robin Hood en de broer van Richard, Jan zonder land. Van het voormalige kasteel is tegenwoordig alleen nog een ruïne over.

De andere belangrijke bezienswaardigheid van Dürnstein is de Stift van Dürnstein. Dit voormalige Augustijnenklooster is tegenwoordig te bewonderen in een bijzondere barokke stijl maar was oorspronkelijk een stuk ingetogener. De toren van dit klooster is erg bijzonder en vanuit plaatsen in de regio Wachau zichtbaar.

Hier ligt Dürnstein

Weersverwachting Dürnstein

vandaag
32° / 16°
morgen
27° / 20°
21 jun
33° / 19°
22 jun
25° / 19°
23 jun
23° / 16°
Meer weer van Dürnstein op klimaatinfo.nl

Meer informatie