Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Krems an der Donau

Krems an der Donau ligt zoals zijn naam al doet vermoeden aan de Donau in de regio Neder-Oostenrijk. Krems an der Donau ligt in de toeristische regio Wachau en staat dus op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Krems an der Donau is de grootste plaats in dit gebied en is eerder een stadje te noemen dan een dorp. Door de indeling en uitstraling van Krems an der Donau hoort hij toch thuis tussen de mooiste dorpjes van Oostenrijk. Het is een oud stadje dat al meer dan 1.000 jaar oud is. Het middeleeuwse centrum van Krems an der Donau staat bekend als erg fraai en zeker het bezoeken waard. Dit deel van het stadje is gebouwd tussen de 14de en 19de eeuw en bijzonder goed bewaard gebleven.

 

Eén van de mooiste en opmerkelijkste gebouwen in het historische centrum van Krems an der Donau is de Gozzoburg. Dit stadspaleis stamt uit de der dertiende eeuw en is het enige ten noorden van de Alpen. Andere bezienswaardigheden in dit historische centrum zijn de Piaristenkerk en de Dominicanenkerk.

Ten westen van Krems an der Donau ligt Wachau dit deel van Neder-Oostenrijk staat bekend als één van de mooiste delen van het land. Langs de oevers van de Donau worden er abrikozen en druiven verbouwd. De wijn uit deze Oostenrijkse regio staat bekend al zeer goed. Behalve de wijn staat deze regio bekend om zijn bijzondere cultuurlandschap. De dorpen, kerken en kloosters in Wachau hebben een hele andere uitstraling dan veel andere dorpen en bezienswaardigheden in Oostenrijk.

Hier ligt Krems an der Donau

Weersverwachting Krems an der Donau

vandaag
-2° / -7°
morgen
-1° / -2°
7 dec
4° / -2°
8 dec
0° / -3°
9 dec
1° / -1°
Meer weer van Krems an der Donau op klimaatinfo.nl

Meer informatie