Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bad Ischl

Bad Ischl is een mondain kuuroord waar de adel al eeuwen geleden naartoe kwam om te genieten van de kuurbaden. Ook tegenwoordig is Bad Ischl nog een populair kuuroord.

Dat Bad Ischl vooral veel door de rijken bezocht werd is aan diverse gebouwen te zien. Het mooiste voorbeeld hiervan is de Kaiservilla. Dit was ooit de zomerresidentie van keizer Jozef I en keizerin Elisabeth van Oostenrijk, die beter bekend staat als Sissi. De villa is niet altijd keizerlijk bezit geweest. Van oorsprong was het een Biedermeier villa die eigendom was van de Weense notabele Josef August Eltz. Vervolgens is het drie jaar eigendom geweest van Dr. Eduard Mastalier totdat Princes Sophie van Beieren het pand kocht als huwelijksgift voor haar zoon Frans Jozef I en haar schoondochter Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren. Tegenwoordig is de villa opengesteld voor het publiek. Let op, want in het winterseizoen zijn er beperkte openingsdagen.

Behalve de keizerlijke villa is er veel meer te zien in Bad Ischl. Wat te denken van het negentiende-eeuwse Kongresshaus, het door Clemens Holzmeister gebouwde nieuwe Kurhaus of de middeleeuwse Sint Nikolaaskerk. Erg bekend is ook Konditorei Zauner, waar al sinds 1832 de allerleukste taartjes en andere zoetigheden gemaakt worden.

Apart is de in Griekse stijl gebouwde Trinkhalle. Wat wij een extra dimensie vinden is de ligging aan de rivier Traun. Vanaf de oevers heb je een mooi zicht op het dorp. Aan de noordelijke oever ligt Sophiens Esplanade. Deze wandelboulevard is in de zomermaanden een populaire hangout voor jong en oud.

Hier ligt Bad Ischl

Weersverwachting Bad Ischl

vandaag
20° / 5°
morgen
20° / 12°
16 jun
21° / 13°
17 jun
25° / 14°
18 jun
29° / 15°
Meer weer van Bad Ischl op klimaatinfo.nl

Meer informatie