Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Eferding

Eferding is een klein stadje met 3400 inwoners in de deelstaat Opper-Oostenrijk. Eferding is gelegen aan het Donau fietspad en een populaire bestemming voor fietsers die dit fietspad affietsen.

Eferding is al een oude plaats. Het dorpje kreeg zelfs stadsrechten in 1222 en is daarmee een van de oudste steden in Oostenrijk. Omdat het dorpje gelegen is in het dal heeft het een heel aangenaam en zacht klimaat in vergelijking met de andere gebieden in Oostenrijk. Het stadje kent een mooi oud pleintje. Het centrale plein heeft aan zijn randen prachtige oude huizen staan met Barokke en renaissance gevels. Wie hier in de avonduren een wijntje drinkt op de terrassen ziet voor zich de eeuwen voorbij glijden. Het is aan de huizen goed te zien dat Eferding een belangrijke plaats was in de geschiedenis.

Naast het prachtige oude marktplein zijn er nog enkele oude gebouwen in Eferding te vinden. Eferding heeft een prachtige oude Gotische kathedraal. Deze kathedraal uit 1505 is nog steeds in goede staat. je vindt hem midden in het centrum. In het museum van Eferding vind je allerhande topstukken uit de geschiedenis van het dorp en Oostenrijk. Zo staat er bijvoorbeeld de tafel waar Mozart zijn Zauber flöte aan schreef. Net buiten Eferding ligt de ruïne Schaunberg. Dit oude kasteel is grotendeels vervallen. Vroeger was dit de stamburcht van de graven van Schaunberg. Het is een bijzondere ervaring tussen de vervallen muren te lopen.

Eferding is een leuke plaats ook voor de actieve vakantieganger. het is een van de plaatsen in Oostenrijk waar je ook kunt schansspringen. De Eferding Aigner-Schanze is een schans van zo’n 85 hoog. het record staat op 100 meter ver. natuurlijk kun je hier in de omgeving in de zomermaanden ook prachtig wandelen en fietsen. Vooral het Donaufietspad is populair. maar er zijn ook vele wandelpaden in de regio en er is een prettig zwembad om even heerlijk af te koelen.

Hier ligt Eferding

Weersverwachting Eferding

vandaag
30° / 18°
morgen
31° / 18°
13 jul
23° / 16°
14 jul
27° / 14°
15 jul
30° / 15°
Meer weer van Eferding op klimaatinfo.nl

Meer informatie