Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Enns

Enns smokkelen we er hier toch even bij. Deze plaats in het district Linz-land is namelijk de oudste stad van Oostenrijk. De plaats is gelegen aan de rivier de Enns die weer een zijrivier is van de rivier de Donau.

Enns kreeg in 1212 stadsrechten. En is daarmee het oudste stadje in Oostenrijk. Voor die tijd bestond het stadje echter al lang. De Kelten en Romeinen huisden hier al aan de oevers van de rivier. Het kleine plaatsje heeft nog een prachtige oude stadstoren en een mooi oud centrum. Overal in het centrum zie je nog oude renaissance en barok gevels in mooie kleuren. In Enns is het net alsof de tijd er heeft stilgestaan. De oude stadsmuren staan er ook nog overeind. De stadstoren is de blikvanger in de stad. Het belfort werd in 1564 gebouwd.

Het belfort van Enns is in de hele omgeving bekend. De toren werd gebouwd als klokkentoren voor de stad. Later werd er ook een uurwerk aan toegevoegd. De toren heeft een barokke punt. Aan de onderkant vindt een zonnewijzer en in het midden van de toren siert het wapen van de Habsburgers. Het was dan ook Maximiliaan de III die de opdracht gaf om de toren te bouwen. Het diende te worden gebruikt als klok en als wachttoren om naderen de vijanden te zien.

In het stadje Enns ligt ook Schloss Ensnsegg. Dit prachtige witte slot dateert uit de 16e eeuw en werd gebouwd als extra versterking voor het stadje. Vooral in de laatste eeuw lijden het slot erg onder Eerste, maar vooral onder Tweede Wereldoorlog. Gelukkig werd het kasteel de laatste jaren in oude staat hersteld. Het is nu een cultureel centrum en er zijn enkele kantoren van de gemeente gevestigd. In het kasteel kun je ook trouwen. De Prachtige barokke vertrekken hebben een bijzondere sfeer en zijn erg mooi.

Hier ligt Enns

Weersverwachting Enns

vandaag
28° / 21°
morgen
27° / 20°
18 jul
31° / 19°
19 jul
30° / 20°
20 jul
31° / 18°
Meer weer van Enns op klimaatinfo.nl

Meer informatie