Weersverwachting Hallstatt

vandaag
1° / -6°
morgen
-6° / -11°
21 jan
-10° / -11°
22 jan
-7° / -15°
23 jan
-5° / -19°

Hallstatt

Waar ligt Hallstatt?

Externe links

Op het moment dat ik vanaf Hallstatt uitkijk over de Hallstättersee vraag ik me af hoe mooi het hier zal zijn op het moment dat de toestroom aan toeristen niet aanwezig is. Op het moment dat Hallstatt gewoon even Hallstatt mag zijn moet het mede door de ligging aan het meer een prachtige plek zijn.

Een groot deel van Hallstatt bestaat uit horeca en winkeltjes. Het toerisme is hier immers een ware goudmijn. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden te ontdekken zoals het Hallstattmuseum, de oude zoutmijn en het knekelhuis dat bij het kerkhof te vinden is. Een populaire bezigheid onder toeristen is het huren van een bootje of een waterfiets. De waterfietsen hebben de vorm van een zwaan. Deze prachtige vogels zie je in het echt ook langs de waterkant.

Het centrum van Hallstatt is autoluw. Als toerist mag je er met de auto niet in. Je moet parkeren op één van de drie betaalde parkeerplaatsen. Als je de pech hebt dat P1 en P2 vol zijn dan moet je op P3 parkeren. Van daaruit is het ongeveer twee kilometer wandelen naar het centrum van Hallstatt (en ook weer twee kilometer terug).

Zoals in de introductie geschreven is er een replica van Hallstatt gebouwd in China. Deze kopie van Hallstatt is te vinden in de stad Luoyang in Bolou. Op het moment dat men in Hallstatt zelf lucht kreeg van de Chinese kopie van hun dorp was deze al in een vergevorderd stadium qua bouw. Er is nooit officiële toestemming gevraagd. Naar het schijnt zijn Chinese architecten vermomd als toeristen meerdere keren naar Hallstatt afgereisd om hun informatie stiekem te verzamelen.

Foto's van Hallstatt