Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mondsee

Van alle vakantielocaties waar we de afgelopen jaren verbleven hebben behoort het Oostenrijkse dorpje Mondsee absoluut tot de mooiere plekjes. Mondsee ligt aan de noordelijke kant van het gelijknamige meer.

Mondsee is een middelgroot dorp dat net wat meer dan drieduizend zielen telt. In de zomermaanden groeit het plaatsje wel wat door de aanwezige toeristen. Gemiddeld genomen verblijven er in het hoogseizoen enkele honderden toeristen in en rondom Mondsee. Daarnaast komen er ook altijd wel wat dagjesmensen naar Mondsee toe. Dat is niet alleen vanwege de schoonheid van het dorp en de ligging aan het meer. Nee, een redelijk deel van de dagtoeristen komt vooral naar Mondsee vanwege de Basilika Mondsee. Deze katholieke kerk is een gotisch bouwwerk dat stamt uit het einde van de vijftiende eeuw. Het werd gebouwd in 1470 en in 1487 gewijd. De architectuur is kenmerkend voor veel kerken in deze regio. Omdat er voor de kerk een groot plein aangelegd is kun je de voorkant mooi vastleggen op foto.

De belangrijkste reden voor veel toeristen om de basiliek te bezoeken is het feit dat deze kerk een belangrijke locatie is binnen de film ‘The Sound of Music’. Voor dit altaar werd de trouwceremonie van Maria en Kapitein Von Trapp gefilmd. Voor de ware fans is dit dus een plek die bezocht moet worden als ze in Oostenrijk de Sound of Music locaties opzoeken.

Naast de kerk staat nog een prachtig geel gebouw. Ooit was dit een klooster, maar na de secularisatie heeft dit achttiende eeuwse complex nieuwe functies gekregen. Zo is hier tegenwoordig een viersterrenhotel gevestigd, maar zijn er ook meerdere bedrijven en organisaties in Schloss Mondsee aanwezig.

Het fijne van Mondsee is dat ze niet zo dom zijn geweest om de ruimte direct aan het meer helemaal vol te bouwen. Men heeft ervoor gekozen om een wandelpromenade aan te leggen waaraan wat beperkte horeca zit. Ook kun je hier allerlei soorten bootjes huren om de Mondsee vanaf het water te ontdekken. Sportievelingen kunnen ook een fiets huren. Op de fiets kun je langs een fraaie fietsroute rondom het meer fietsen. Deze tocht is ruim 25 kilometer lang en telt wat hellingen en dalingen. In totaal heb je er ongeveer anderhalf uur voor nodig om rond het meer te fietsen.

Hier ligt Mondsee

Weersverwachting Mondsee

vandaag
27° / 17°
morgen
23° / 17°
21 jul
27° / 15°
22 jul
23° / 17°
23 jul
25° / 14°
Meer weer van Mondsee op klimaatinfo.nl

Meer informatie