Weersverwachting Mondsee

vandaag
4° / -3°
morgen
0° / -3°
7 dec
-1° / -4°
8 dec
0° / -11°
9 dec
-1° / -7°

Mondsee

Waar ligt Mondsee?

Externe links

De belangrijkste reden voor veel toeristen om de basiliek te bezoeken is het feit dat deze kerk een belangrijke locatie is binnen de film ‘The Sound of Music’. Voor dit altaar werd de trouwceremonie van Maria en Kapitein Von Trapp gefilmd. Voor de ware fans is dit dus een plek die bezocht moet worden als ze in Oostenrijk de Sound of Music locaties opzoeken.

Naast de kerk staat nog een prachtig geel gebouw. Ooit was dit een klooster, maar na de secularisatie heeft dit achttiende eeuwse complex nieuwe functies gekregen. Zo is hier tegenwoordig een viersterrenhotel gevestigd, maar zijn er ook meerdere bedrijven en organisaties in Schloss Mondsee aanwezig.

Het fijne van Mondsee is dat ze niet zo dom zijn geweest om de ruimte direct aan het meer helemaal vol te bouwen. Men heeft ervoor gekozen om een wandelpromenade aan te leggen waaraan wat beperkte horeca zit. Ook kun je hier allerlei soorten bootjes huren om de Mondsee vanaf het water te ontdekken. Sportievelingen kunnen ook een fiets huren. Op de fiets kun je langs een fraaie fietsroute rondom het meer fietsen. Deze tocht is ruim 25 kilometer lang en telt wat hellingen en dalingen. In totaal heb je er ongeveer anderhalf uur voor nodig om rond het meer te fietsen.

Foto's van Mondsee