Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kaprun

Kaprun is een klein dorpje en ligt in de regio Zell am See. Zowel in de zomer als in de winter is het een toeristische plaats die veel sportieve vakantiegangers trekt. Kaprun heeft een eigen gletsjer waar je tot laat in het seizoen op kan skiën.

Het dorpje Kaprun is een gezellig Oostenrijks dorp. In de zomermaanden zijn de huizen versierd met grote bloembakken vol geraniums. Het staat er vol met leuke sfeervolle appartementen en heeft een gezellige marktplaats. Daarnaast zijn er een paar mooie oude kerkjes en een oude burcht. Kaprun was waarschijnlijk al bewoond in de prehistorie maar groeide pas uit tot een plaats van betekenis in de middeleeuwen. Kaprun stond in de middeleeuwen bekend om zijn grondstof voor maliënkolders en harnassen. Deze grondstof kaptan werd hier gewonnen en in de buurt verwerkt tot kapton. In heel Europa waren deze pakken van deze grondstof voor ridders bekend en zeer gewild.

In de wintermaanden is Kaprun een geliefd skioord. Je kan er door de gletsjer dan ook tot ver in het seizoen skiën. De meeste pistes bevinden zich op 2000 meter hoogte en kunnen tot wel 3029 stijgen. Ver boven de boomgrens vind je hier dus wijde pistes. In totaal is er 61 kilometer piste. Mensen die in Kaprun skiën hebben ook een skipas voor de gebieden rondom Zell am See. Bij goede sneeuwhoogtes ski je zo vanuit de laagste pistes het dorp in richting de après ski.

Wie in de zomermaanden naar kaprun trekt zal wellicht wat verbaast zijn om grote getale Arabische toeristen te zien in het dorp. Tegenwoordig is zo’n 40% van de bezoekers in de zomer afkomstig uit een van de emiraten. Sommige restaurants en winkels hebben zelfs hun uithangborden in het Arabisch aangepast en in het dorp zie je diverse gesluierde vrouwen rondlopen. Toch een beetje gek gezicht tussen de hoge alpenbergen, de dinrdls en mannen in lederhosen met grote pullen bier. Enkele jaren geleden probeerde de Oostenrijkse toeristische organisatie meer toeristen in de winter naar de regio Zell am See te lokken en dat lukte. Het initiatief werd opgepakt door de koninklijke familie van Koeweit en sinds die tijd zijn er vele Arabieren die hen volgen richting Oostenrijk.

Hier ligt Kaprun

Weersverwachting Kaprun

vandaag
1° / -6°
morgen
-3° / -6°
19 apr
-2° / -7°
20 apr
-2° / -5°
21 apr
-2° / -6°
Meer weer van Kaprun op klimaatinfo.nl

Meer informatie