Stiermarken

Oostenrijk

De deelstaat Stiermarken (lokaal: Steiermerk) beslaat een deel van centraal Oostenrijk en het zuidoosten van het Alpenland. Stiermarken is vooral bekend vanwege de wijnbouw en de prachtige wandelroutes.

Misschien is Stiermarken zelfs wel de meest gevarieerde deelstaat van het land. Als je een vakantie in Oostenrijk wilt vieren dan vind je hier voor elk wat wils. Actieve vakanties, relaxen in geweldige wellnesshotels, familievakanties, wintersport of genieten van de zon? Stiermarken biedt het allemaal. Behalve hoofdstad Graz vind je in Stiermaken een vrij grote verscheidenheid aan interessante dorpen die het bezoeken zeker waard zijn!

Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein is een gemoedelijk dorp in de deelstaat Stiermarken. Het unieke aan het plaatsje is de kabelbaan die naar de top van de Dachstein gaat.

De Dachstein is een berg die een hoogte heeft van 2995 meter. Het is de belangrijkste berg van het Dachsteinmassief. Dit massief is gezichtsbepalend in deze regio en is een belangrijke toeristische attractie. Volgens de kenners is er geen mooiere plek om te skiën in Oostenrijk dan hier. Dat is omdat je vanaf de berg het gevoel hebt op het dak van de wereld terecht gekomen te zijn. Bij helder weer kun je tientallen kilometers ver uitkijken over een indrukwekkend berglandschap. De manier om daar te komen is met de gondel. Die brengt je naar een hoogte van 2700 meter, wat bijna op de top van de berg is.

Deze gondelritjes, die ongeveer vijf minuten duren, zijn niet bepaald goedkoop. Wie zijn ski uitrusting meeneemt die kan echter al skiënd weer naar beneden, waardoor je slechts een enkele rit met de gondel nog hebt.

» meer over Ramsau am Dachstein