Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein is een gemoedelijk dorp in de deelstaat Stiermarken. Het unieke aan het plaatsje is de kabelbaan die naar de top van de Dachstein gaat.

De Dachstein is een berg die een hoogte heeft van 2995 meter. Het is de belangrijkste berg van het Dachsteinmassief. Dit massief is gezichtsbepalend in deze regio en is een belangrijke toeristische attractie. Volgens de kenners is er geen mooiere plek om te skiën in Oostenrijk dan hier. Dat is omdat je vanaf de berg het gevoel hebt op het dak van de wereld terecht gekomen te zijn. Bij helder weer kun je tientallen kilometers ver uitkijken over een indrukwekkend berglandschap. De manier om daar te komen is met de gondel. Die brengt je naar een hoogte van 2700 meter, wat bijna op de top van de berg is.

Deze gondelritjes, die ongeveer vijf minuten duren, zijn niet bepaald goedkoop. Wie zijn ski uitrusting meeneemt die kan echter al skiënd weer naar beneden, waardoor je slechts een enkele rit met de gondel nog hebt.

Als je in de wintermaanden naar boven gaat dan moet je er rekening mee houden dat het op de berg flink koud kan zijn. Zo vertrokken wij met de gondel terwijl het daar zo’n vijf graden boven nul was. Eenmaal boven aangekomen kregen we te maken met een temperatuur van min 9 graden en windsnelheden van 50 kilometer per uur. De gevoelstemperatuur ligt door de windchill dan rond de min 22 graden Celsius. Zonder een muts en handschoenen is dat geen pretje, kunnen we uit eigen ervaring zeggen.

Het dorp Ramsau am Dachstein ligt op een hoogte van ‘slechts’ 1135 meter boven de zeespiegel. In de wintermaanden is dat vaak hoog genoeg om voor prima wintersportomstandigheden te zorgen. Vanaf november of december tot in het voorjaar kun je hier prima skiën, snowboarden en vooral ook langlaufen. In het gebied is meer dan tweehonderd kilometer aan loipes te vinden. In het zomerseizoen is Ramsau am Dachstein een heerlijke uitvalsbasis om te wandelen. Op de top van de Dachstein is het dan ook aanzienlijk minder koud dan in de winter, maar nog steeds koel genoeg om blijvende sneeuwtoppen te hebben.

Hier ligt Ramsau am Dachstein

Weersverwachting Ramsau am Dachstein

vandaag
10° / 4°
morgen
14° / 4°
15 jun
16° / 7°
16 jun
15° / 9°
17 jun
17° / 9°
Meer weer van Ramsau am Dachstein op klimaatinfo.nl

Meer informatie