Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gerlos

Gerlos is een van de bekendste dorpen in Tirol. Jaarlijks vieren duizenden Nederlanders hun vakantie hier hun vakantie. Het is vooral de idyllische ligging in de bergen die voor de typische Tiroler sfeer zorgt.

De authentieke bouwstijl die op de meeste hotels, appartementencomplexen en andere gebouwen toegepast is dragen bij aan de sfeer die helemaal voldoet aan de verwachtingen die mensen van een vakantiebestemming in Tirol hebben. Gerlos benadert vooral als wintersportbestemming het perfecte plaatje. Dat begint eigenlijk al met de aanrijroute naar het dorp toe. Via het Zillertal geniet je van prachtige uitzichten op het Alpenlandschap. In de wintermaanden zijn bergen en het dal vaak van een witte laag sneeuw voorzien. Vooral tijdens de schemerperiode, als de lampjes aangaan en de lucht nog niet helemaal donker is, lijkt het wel alsof je door het landschap uit een sprookjesboek rijdt. In de zomermaanden oogt het Zillertal en de omgeving rond Gerlos ontzettend groen. Perfecte zonnige hellingen en dromerige zijdalen zijn een genot om doorheen te rijden.

Hoewel Gerlos vooral bekend staat als een wintersportbestemming, is het hier het hele jaar door goed vertoeven. In de zomer en het najaar komen vakantiegangers voor andere activiteiten dan skiën, snowboarden en langlaufen naar Gerlos. In de directe omgeving kun je dan schitterende wandelingen maken, met de MTB downhill trails beslechten of paragliden. Gerlos is verder een ideale bestemming voor wie graag bergen beklimt.

Vlak bij Gerlos ligt het Durlaßboden stuwmeer. Tijdens de warmste zomermaanden kun je hier heerlijk zwemmen, surfen of waterfietsen. Van eind juni tot eind augustus heeft dit meer een watertemperatuur van ongeveer 21 graden Celsius, wat perfect is om af te koelen en om actief bezig te zijn. Wandelaars kunnen een wandeling rondom dit stuwmeer maken. De wandeling rond Speicher Durlaßboden heeft een lengte van ongeveer 14 kilometer en is bedoeld voor mensen met een goede conditie. Die zullen ongeveer 3 uur en drie kwartier over de wandeling doen.

Hier ligt Gerlos

Weersverwachting Gerlos

vandaag
1° / -2°
morgen
0° / -3°
19 apr
3° / -4°
20 apr
1° / -3°
21 apr
-2° / -5°
Meer weer van Gerlos op klimaatinfo.nl

Meer informatie