Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pertisau

De idyllische ligging aan het Achenmeer maken van het kleine dorpje Pertisau een prachtige bestemming binnen het noorden van de betoverende Oostenrijkse regio Tirol.

Pertisau telt slechts een paar honderd inwoners. Toch is het er zowel in de zomer als in de winter vaak vrij druk. Dat komt omdat Pertisau van de paar dorpen aan het Achenmeer veruit de populairste bestemming is onder toeristen maar ook door dagjesmensen die uit de regio komen. Wie enigszins sportief bezig wil zijn die heeft in en rondom Pertisau volop mogelijkheden. Parasailing, wandelen, fietsen, zwemmen, kitesurfen en zeilen zijn activiteiten die vooral in de warmere maanden hier uitgevoerd worden. In de winterperiode is het vooral langlaufen dat hier de klok slaat. In totaal heb je enkele tientallen kilometers aan loipes ter beschikking in Pertisau. Ook skiërs kunnen terecht om hun favoriete wintersport in Pertisau te beoefenen. De Karwendelbahn en de Planberglift brengen je vanuit het dorp naar de hogergelegen skipistes.

In de zomermaanden is het vooral het Achenmeer (in het Duits Achensee geheten) dat bezoekers naar Pertisau lokt. Vanaf Pertisau kun je aangename boottochten maken die je het Achenmeer van alle hoeken laten zien. De boten zijn vooral in de maanden juli en augustus erg populair, als de temperaturen in Pertisau aangenaam zijn. Door de ligging op een hoogte van ongeveer 950 meter is het zelden tropisch in het dorp, maar waardes van een graad of 25 worden regelmatig gehaald. Het is in die maanden dan ook goed vertoeven in de hotels die vlak bij het meer te vinden zijn. Erg populair is het direct aan het water gelegen Travel Charme Fürstenhaus am Achensee. Dit luxe viersterrenhotel heeft een prachtig panoramisch uitzicht en wordt door de gasten erg goed gewaardeerd. Onze persoonlijke favoriet is hotel Enters am See. Dit hotel heeft een eigen loungeterras met zwembad direct aan het meer. Hier is het in de zomermaanden echt uitstekend vertoeven.

Het mooie aan Pertisau is voor ons de fraaie ligging tussen de bergen en aan het meer. Daarnaast heeft men ervoor gezorgd dat het dorp een ruim en open karakter behouden heeft. De strook langs het meer is gelukkig niet volgebouwd met hotels.

Hier ligt Pertisau

Weersverwachting Pertisau

vandaag
4° / -1°
morgen
3° / -1°
19 apr
7° / -1°
20 apr
6° / 0°
21 apr
7° / 0°
Meer weer van Pertisau op klimaatinfo.nl

Meer informatie