Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Estoi

Estoi is een mooi klein dorpje vlakbij de stad Faro. Het dorpje is vooral bekend door het prachtige oude paleis wat midden in het dorp staat en tegenwoordig een hotel is. Lopend door de straten van Estoi lijkt het net of de tijd heeft stilgestaan.

Estoi is een van de dorpjes in de Algarve waarvan je het idee hebt dat de tijd er heeft stil gestaan. Het dorpje heeft kleine nauwe straatjes met oude huisjes. Overal de typische schoorstenen die zo kenmerkend zijn voor de Algarve en kleine tuintjes vol bloeiende bomen. Op het centrale pleintje een kroeg, een kerk en vier oude mannetjes op een bankje die wat zitten te keuvelen in de zon. Verder lijkt het er uitgestorven.

 

Blikvanger in het dromerige dorpje is het prachtige paleis in het dorp. Dit paleis werd gebouwd als buitenhuis voor een van de notabele families van de Algarve. Het heeft een voor de Algarve nogal ongewone stijl. Het paleis werd gebouwd in neobarok en neo-rococo stijl. De tuin is oplopend in een aantal terrassen en heeft verschillende neoklassieke beelden en een grote krullerige toegangspoort. Helaas is de binnenkant alleen te bezichtigen als je gast bent van het hotel. Mocht je jezelf willen trakteren op een luxueuze overnachting in de Algarve den is het Pousada Palacio de Estoi een van de beste opties.

Ook de kerk van Estoi is een bezoekje waard. Deze kerk werd gebouwd in de 16e eeuw waar eerst een oude middeleeuwse kapel stond. De Italiaanse architect Francisco Xavier Fabri ontwierp het bouwwerk en zijn Italiaanse invloed is goed te zien. De binnenkant is in oude rococostijl versierd net als het paleis van Estoi.

Hier ligt Estoi

Weersverwachting Estoi

vandaag
20° / 12°
morgen
19° / 12°
24 mrt
20° / 13°
25 mrt
21° / 14°
26 mrt
21° / 15°
Meer weer van Estoi op klimaatinfo.nl

Meer informatie